Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au închis în scădere; creştere de 6% pentru titlurile Siemens, dar declin de 10% pentru Burberry

Plus 500
FTSE 100

Pieţele bursiere europene au încheiat în declin tranzacţiile de joi, pe fondul temperării încrederii observate la începutul săptămânii, după publicarea datelor economice pozitive din SUA şi China, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în scădere cu 0,7%, majoritatea sectoarelor şi burselor majore încheind sesiunea în teritoriu negativ.

Indicele german DAX a făcut exceptţie, cu o creştere de 0,24%, dar FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 1,01% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,57%. Indicele italian FTSE MIB a pierdut 0,71% şi IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,28%.

Acţiunile companiilor de petrol şi gaze au condus pierderile, cu un declin 2,7%, pe fondul preţurilor mai slabe ale petrolului, în timp ce companiile de utilităţi au avansat cu 1,1%.

O inflaţie sub aşteptări din SUA, pentru luna octombrie, publicată marţi, a stimulat speranţa că Rezerva Federală se apropie de sfârşitul ciclului său de creştere a ratei dobânzii de referinţă.

Şi au existat date economice optimiste din China, care a raportat vânzări cu amănuntul şi date din industrie mai bune decât erau aşteptările, pentru octombrie.

În altă ordine de idei, preşedintele american Joe Biden şi preşedintele Chinei, Xi Jinping, s-au întâlnit în persoană la San Francisco, miercuri, marcând prima întâlnire a celor doi lideri în aproximativ un an.

Liderii au fost de acord să reia comunicarea militară la nivel înalt, potrivit ambelor ţări, dar Taiwanul rămâne un punct de conflict. În timpul discuţiilor de ieri, Biden a reiterat poziţia SUA conform căreia Taiwanul îşi menţine suveranitatea, în ciuda pretenţiilor Chinei care susţin contrariul. Beijingul consideră Taiwanul parte a teritoriului său, fără dreptul de a conduce independent relaţii diplomatice.

Acţiunile Burberry au scăzut cu 10%, în urma avertismentului făcut de producătorul britanic de bunuri de lux că ar putea rata estimările referitoare la veniturile anuale, din cauza declinului cheltuielilor consumatorilor la nivel global.

Titlurile Siemens au urcat în schimb cu 6%, după ce conglomeratul industrial german a raportat rezultate financiare trimestriale record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.