Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au înregistrat o creștere semnificativă la închiderea ședinței de joi, după o decizie a BCE

afaceri.news
burse europene

Pieţele bursiere europene au închis joi în creştere, în timp ce investitorii din regiune au evaluat decizia Băncii Centrale Europene (BCE) de a majora din nou ratele dobânzilor, transmite CNBC, citat de news.ro.

BCE a optat să creascăe dobânzile cu 0,25 de puncte procentuale, o a zecea majorare consecutivă ducând dobânda de referinţă la 4%.

Înainte de anunţ, economiştii erau împărţiţi dacă banca centrală va menţine dobânzile constante sau le va creşte în continuare.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în urcare cu 1,52%, faţă de un avans de 0,3% înainte de anunţul BCE.

Sectorul resurselor de bază a crescut cu 4,2%, după ce banca centrală a Chinei a anunţat că va reduce dobânda rezervelor obligatorii pentru majoritatea băncilor cu 0,25 de puncte procentuale, începând cu 15 septembrie, cea mai recentă măsură de a-şi stimula treptat economia.

Sectorul automobilelor a scăzut cu 0,4%, pe măsură ce optimismul iniţial cu privire la o anchetă a UE privind subvenţiile pentru vehiculele electrice din China a scăzut, din cauza temerilor de măsuri de răzbunare şi cu o grevă americană care se profilează.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0.97%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,19%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,95%. FTSE MIB al bursei din Milano a urcat cu 1,37%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 1,33%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.