Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene se PRĂBUȘESC și închid în scădere puternică: noile restricții pun pe butuci economia

zf.ro
grafic scadere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere puternică, iar indicele german DAX a atins minimul ultimelor cinci luni, în urma noilor restricţii de urgenţă anunţate de guvernul de la Berlin pentru combaterea răspândirii Covid-19, transmite Reuters.

Citește și: Adriana Săftoiu PULVERIZEAZĂ listele PNL: Oameni fără cultură minimală, dar au știut să vorbească cu paltonul liderului

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut în timpul tranzacţiilor cu până la 5% şi a închis în declin cu 4,2%, la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni, informează News.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a coborât cu 3%, cel mai accentuat declin din ultimele cinci săptămâni.

Indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 3,4%, înaintea anunţării de către preşedintele Emmanuel Macron a unor noi restricţii legate de Covid-19.

”Ştirile legate de noi restricţii...vor provoca noi îngrijorări legate de creşterea economică în regiune”, a declarat Mohammed Kazmi, manager de portofolii la divizia Absolute Return Fixed Income a UBP.

Acest lucru o va face probabil pe preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE) să lase deschisă posibilitatea pentru noi măsuri de relaxare a politicii monetare, după şedinţa de joi a conducerii instituţiei financiare.

Miercuri, Comisia Europeană a propus noi măsuri fiscale şi comerciale pentru a combate impactul pandemiei în UE, în timp ce surse apropiate situaţiei au declarat că Germania va creşte îndatorarea anul viitor, pentru a finanţa noi măsuri de sprijin economic legate de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.