Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene sunt afectate de criza coronavirusului și de prăbușirea gigantului SAP

realitatea.net
criza bursa

Bursele europene au scăzut luni, în condițiile în care Italia și Spania au impus noi restricții pentru a controla cazurile de coronavirus, iar acțiunile companiei de software SAP din Germania s-au prăbușit după ce firma și-au redus estimările pentru 2020, relatează Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Indicele paneuropean STOXX 600 a scăzut cu 0,5%, iar indicele blue-chip al zonei euro STOXX50E a scăzut cu 1,4%, apetitul pentru risc al investitorilor fiind afectat la nivel global de îngrijorările legate de progresul lent al unui nou proiect de lege pentru stimularea economiei SUA și de viitoarele alegeri prezidențiale.

Citește și: Eugen Tomac: ‘După alegerea pe viață a lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, conducerea PSD a decis să marcheze victoria într-un restaurant’

Indicele german DAX a scăzut cu peste 2,0% după ce compania de software SAP a anunțat că și-a abandonat obiectivele de rentabilitate pe termen mediu și a avertizat că revenirea afacerilor sale va dura mai mult decât se aștepta.

Acțiunile celei mai valoroase firme de tehnologie din Europa au scăzut cu 18%, cel mai grav declin din ultimii 24 de ani.

Europa a devenit sâmbătă a doua regiune după America Latină care a depășit 250.000 de decese, potrivit unui bilanț al Reuters.

Nick Nelson, șeful strategiei europene de acțiuni la UBS, a declarat că estimarea băncii elvețiene pentru STOXX 600 până la sfârșitul anului este de 340 de puncte, cu aproximativ 5% sub nivelul actual, parțial din cauza impactului ultimei runde de restricții.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Sondajele efectuate săptămâna trecută de managerii de achiziții din zona euro au arătat că activitatea economică a scăzut din nou în octombrie, sporind așteptările pentru o recesiune dublă, pe măsură ce un al doilea val al epidemiei se extinde pe continent.

La București, indicele BET al Bursei de Valori arăta, la ora transmiterii știrii, un minus de 0,28%,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.