Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene vor atinge niveluri record până la sfârșitul anului 2021 (sondaj)

O revenire a profiturilor corporative va duce bursele europene la niveluri record până la sfârșitul anului 2021, un an în care stimulentele fiscale și monetare masive și vaccinurile COVID-19 vor sprijini recuperarea economiei continentului, anunță Reuters.

Un sondaj Reuters realizat în rândul a 24 de administratori de fonduri, strategi și brokeri chestionați în ultimele două săptămâni estimează că indicele pan-european STOXX 600 va urca la niveluri văzute ultima oară înainte de prăbușirea pieței pandemiei din 2020 și va atinge 440 de puncte până la sfârșitul anului, potrivit mediafax.ro.

Vezi și: Neomarxiștii își duc planul până la capăt în ofensiva asupra Bisericii: Schimbă numele parcului 'Sfântul Ştefan' din București

Pe baza închiderii de marți, de 411,32 puncte, aceasta ar reprezenta un câștig de 7% pentru indicator.

În timp ce indicele bursier global al MSCI a atins în mod regulat niveluri record din august, acțiunile europene nu au reușit să revină la maximele din februarie 2020.

Economiile europene se redeschid doar treptat, în mare parte din cauza lentorii procesului de vaccinare, însă prognoza pentru sfârșitul anului 2021 este cu 10 puncte mai mare decât în ​​noiembrie.

Un plus de încredere va veni și din îmbunătățirea treptată a profiturilor corporative până la nivelurile pre-COVID 19 și apoi spre noi maxime.

Trimestrul patru a fost promițător până acum. Aproximativ 68% din rezultate depășesc estimările, conform datelor Refinitiv.

Bank of America Global Research a avertizat că o evoluție surprinzătoare a inflației ar pune în pericol bursele europene.

Potrivit sondajului, indicele FTSE 100 din Marea Britanie este așteptat să ajungă la 7.025 puncte până la sfârșitul anului 2021, în creștere cu 6,0% față de închiderea de marți.

CAC 40 din Franța era așteptat să câștige 4,1% până la 6.019 puncte, FTSE MIB din Italia să crească cu 7% până la 24.550 de puncte și IBEX din Spania să crească cu 4,8% la 8.650 de puncte. Indicele DAX din Germania este așteptat să crească cu 5,7%, până la 14.650 de puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.