Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buzău: Activitate cu publicul blocată la Casa de Pensii

Foto news.ro
arhiva casa de pensii

Timp de două ore activitatea cu publicul la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Buzău a fost blocată miercuri dimineaţă ca urmare a unei greve de avertisment la care participă 60 de angajaţi din cadrul sistemului.

În cele două ore de protest, nicio solicitare venită din partea publicului nu va fi rezolvată. Potrivit sindicaliştilor, greva de avertisment de miercuri va fi urmată de o grevă generală în situaţia în care solicitările salariaţilor adresate Guvernului nu vor fi soluţionate.

"Astăzi între orele 8.00-10.00 se desfăşoară greva de avertisment. Toţi colegii din CJP Buzău, aproximativ 60 salariaţi, au semnat pentru participarea la greva de avertisment. Activitatea cu publicul este blocată în aceste 2 ore şi ne cerem scuze faţă de beneficiarii noştri. Dacă nemulţumirile noastre nu vor fi soluţionare, începând cu data de 27 noiembrie vom declanşa greva generală", a precizat pentru AGERPRES, unul dintre membrii Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii, Denisa Irimia.

Angajaţii cer salarii pe măsura responsabilităţilor şi a efortului depus alături de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

"Priviţi în jurul vostru şi veţi vedea oameni epuizaţi, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se doreşte a fi unul corect. Suntem profesionişti, suntem dedicaţi şi suntem demni de respect şi recunoaştere. Este revoltător să vedem cum alţi colegi din alte ministere se bucură de beneficii şi salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiţi să acceptăm de ani buni batjocură şi dispreţ din partea guvernanţilor, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele. Aşadar, spunem 'Ajunge!' Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimaţi şi trataţi discriminatoriu. Cerem următoarele: respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali, solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus şi responsabilităţile asumate, cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos şi sigur, precum şi resurse suficiente pentru a ne desfăşura activitatea în mod eficient. Suntem conştienţi de cerinţele activităţilor noastre şi solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă şi pentru a asigura servicii de calitate", se precizează într-un comunicat al Sindicatului naţional al instituţiilor din Ministerul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.