Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a deschis cu creşteri de peste 4% pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 14,177 milioane de lei

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis cu creşteri de peste 4% pe majoritatea indicilor şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor se ridica la 14,177 milioane de lei (2,865 milioane euro), după 45 de minute de la debutul şedinţei, conform Agerpres.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, era în urcare cu 4,64%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, înregistra o apreciere de 4,54%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 4,29%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, cu 4,18%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat un avans de 1,82%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o apreciere de 4,92%.

Indice BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, creştea cu 2,72%.

Potrivit informaţiilor BVB, în deschiderea şedinţei de marţi, cele mai importante creşteri au fost înregistrate de acţiunile Dafora (plus 15%), UCM Reşiţa (+14,13%) şi Nuclearelectrica (+9,15%).

Cele mai semnificative scăderi au fost consemnate de acţiunile Comelf (-14,13%), Electroargeş (-3,31%) şi Romcab (-3,17%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.