Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB închide în scădere ultima ședință a săptămânii

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere puternică pe toţi indicii şedinţa de vineri, iar valoarea tranzacţiilor a atins 145,07 milioane de lei (30,14 milioane de euro), din care 139,69 milioane lei (29,03 milioane euro) tranzacţii cu acţiuni potrivit Agerpres.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 4,62%, la 9.121,27 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un declin de 4,64%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 4,62%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 4,35%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 4,57%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a coborât cu 4,68%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de aproape 41,54 milioane de lei, urmate de titlurile Fondului Proprietatea, cu 22,63 milioane de lei, şi de cele ale Romgaz, cu 19,41 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Prodplast, care s-au apreciat cu 7,2%, Prebet (+2,11%) şi Alumil Rom Industry (+2,03%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Uztel (- 14,41%), Rompetrol Rafinare (- 14,13%) şi Societatea de Construcţii Napoca (- 14,06%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.