Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB şi SeedBlink au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea dezvoltării mediului de afaceri din România

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi SeedBlink au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea dezvoltării mediului de afaceri din România, diversificarea surselor de finanţare şi facilitarea accesului companiilor la capital.

"Bursa de Valori Bucureşti susţine companiile din România, iar deschiderea către diferite rute de finanţare este un semn al maturizării ecosistemului. Considerăm SeedBlink şi partenerii lor o pepinieră pentru noi listări şi un suport pentru creşterea sectorului IT/Tech românesc. Acest parteneriat este aliniat iniţiativelor noastre, precum Made in Romania, în cadrul căruia vom lansa o platformă în care antreprenorii se întâlnesc cu finanţatorii din piaţa privată şi publică", a declarat Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei.

BVB şi platforma de investiţii de tip equity crowdfunding SeedBlink îşi propun să sprijine antreprenorii care au nevoie de capital şi au idei inovatoare de dezvoltare a afacerii, conform unui comunicat al Bursei. Rolul acestui parteneriat este acela de a pune împreună umărul la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial şi inovator din România, pentru facilitarea accesului la capital pentru companii aflate în diferite stadii de evoluţie.

Parteneriatul îşi propune ca startup-urile tech promiţătoare şi cu creştere rapidă, care se află în portofoliul SeedBlink, să primească suport în evaluarea posibilităţii de a deveni publice prin admiterea la tranzacţionare pe una din pieţele administrate de Bursa de Valori Bucureşti.

"Am remarcat în ultimii doi ani o creştere semnificativă a interesului companiilor mici şi mijlocii pentru finanţare prin piaţa de capital. Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi platforma Seedblink sunt printre principalele canale de finanţare pentru aceste companii, iar prin cooperarea dintre BVB şi SeedBlink ne dorim să evidenţiem complementarităţile dintre noi şi să contribuim la dezvoltarea continuă a infrastructurii de finanţare în folosul antreprenorilor şi al investitorilor locali, precum şi al economiei în ansamblu", a afirmat Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Protocolul de colaborare oferă beneficii reciproce, atât pentru antreprenorii cu nevoie de finanţare pentru creşterea ulterioară, cât şi pentru investitorii de equity crowdfunding care ar putea participa la oferte publice sau plasamente private, alegând astfel o strategie de exit prin Bursa de Valori.

De asemenea, SeedBlink va deveni partener al ediţiei a patra a programului Made in Romania organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

"Pe măsură ce din ce în ce mai multe companii vor strânge capital pe pieţele private, va fi tot mai necesară sprijinirea acestor companii cu strategii adecvate de finanţare corporativă şi lichiditate. Experienţa şi reputaţia BVB în piaţa de capital şi suportul lor pentru listările publice se completează foarte bine cu pipeline-ul nostru dinamic de companii tehnologice pre-seed şi seed, dar şi cu nevoile investitorilor în startup-uri, prin intermediul SeedBlink. Suntem încântaţi să demarăm acest parteneriat cu BVB", a spus Andrei Dudoiu, Co-Founder şi CEO SeedBlink.

Platforma de investiţii private SeedBlink a construit deja o bază de peste 4.000 de investitori online, care a facilitat până în prezent 36 de runde de finanţare, cumulând peste 12,6 milioane euro investiţi în companii de tehnologie.

Parteneriatul dintre BVB şi SeedBlink marchează încă un pas important către modernizarea şi dezvoltarea pieţei de capital din România, prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanţare, facilitarea accesului acestora la listarea la bursă şi prin creşterea bazei de investitori din piaţa de capital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.