Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB: Sipex Company a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la o capitalizare de 168 mil. lei

BVB

Sipex Company (simbol bursier SPX), companie care activează în domeniul distribuţiei materialelor şi finisajelor pentru construcţii, a debutat vineri, 3 iunie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori şi a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare la o capitalizare de 168 mil. lei, arată datele BVB.

Investitorii au tranzacţionat vineri acţiuni SPX în valoare de 54.700 de lei, iar preţul de închidere a fost de 0,63 de lei, cu 1,56% mai mic faţă de preţul din plasamentul privat care a precedat listarea, potrivit calculelor ZF.

„Suntem în acest moment a doua companie de distribuţie a materialelor de construcţii din România şi vrem să ne consolidăm această poziţie. Acţionăm în 3 canale de vânzare şi anume: retail tradiţional, business to business şi on-line, iar experienţa căpătată în cei 25 de ani de existenţă ne dă dreptul să spunem răspicat că ştim ce trebuie să facem pentru a răsplăti încrederea acţionarilor noi, care au achiziţionat sau care vor achiziţiona acţiuni SIPEX”, a declarat Irinel Gheorghe, Director General Sipex Company.

În plasamentul privat de acţiuni compania a atras de la investitori 10,6 milioane de lei de la investitori, iar capitalizarea anticipată era de 170,6 milioane de lei. Sipex a derulat pe 24 februarie 2022 un plasament privat în cadrul căruia au participat 53 de investitori, dintre care 37 de persoane fizice şi 16 persoane juridice.

Compania a emis un număr de 16,6 milioane de acţiuni ordinare în cadrul operaţiunii de majorare de capital, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, la un preţ de subscriere de 0,64 de lei/acţiune. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

„Ne bucurăm să vedem că există companii care reuşesc să atragă interesul investitorilor în operaţiunile de finanţare, chiar şi într-un context de piaţă dificil, întărind încă o dată faptul că piaţa de capital poate fi o alternativă pentru atragerea de capital în orice moment. Astăzi încheiem proiectul listării Sipex, o companie matură, cu o poziţionare semnificativă pe piaţa materialelor de construcţii care are un istoric solid fie că vorbim de dezvoltarea businessului în sine, fie despre rezultatele operaţionale”, afirmă Răzvan Raţ, Director General Adjunct BRK Financial Group, potrivit Mediafax.ro.

Sipex a fost fondată în anul 1997 şi are în prezent o echipă formată din aproape 300 de angajaţi. Compania beneficiază de reprezentare şi distribuţie la nivel naţional prin reţeaua de 12 centre logistice din diferite regiuni ale ţării, funcţionând ca puncte de lucru şi de desfacere.

Printre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anul curs sunt deschiderea de noi puncte de lucru, lansarea noului magazin online, implementarea noii identităţi vizuale la nivelul întregii companii, completarea pachetului de produse cu furnizori noi, producători interni, dar si externi. În viitor, compania îşi propune să facă trecerea pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti.

Sipex Company este controlată în proporţie de 92,1% de Irinel Constantin, în timp ce 0,94% din capitalul social este deţinut de Daniela Gheorghe, 0,7% din acţiuni sunt deţinute de Constantin Gheorghe, în timp ce 6,24% aparţin altor acţionari, arată datele BVB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.