Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tarcea ACUZĂ că s-a început un 'asalt' asupra completurilor de 3 judecători ale ÎCCJ:Tragerea la sorți trebuie aplicată și completurilor de 1, 2 și 3 magistrați

Inquam Photos/ Octav Ganea
tragegere sorti complete Tarcea Cristina

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, susține că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecatori, mentionand ca in masura in care se considera ca tragerea la sorti este un element echitabil, ar trebui aplicata si asupra completurilor de 1,2 si 3 judecatori de la alte instante.

Citeste si Complet de judecată provizoriu pentru Liviu Dragnea: O nouă extragere va avea loc la începutul anului viitor

"Epopeea completurilor de 5 judecători continuă. Mi-ar plăcea tare mult să vă spun că astăzi este ultimul episod, din păcate am rezerve. Cred că este de datoria mea, în calitatea de reprezentant al puterii judecătorești, să vă atrag atenția asupra unui alt lucru asupra căruia ar trebui să mediteze toată lumea. Este vorba de completurile colegiale de 3 judecători. Nu este un secret pentru nimeni faptul că, mai mult sau mai puțin discret, a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, iar eu vreau să vă reamintesc faptul că la Înalta Curte nu sunt numai completuri de 3, ci și de 2 și de 1, iar că, în măsura în care apreciem că tragerea la sorți reprezintă un element al procesului echitabil, în egală măsură acest element trebuie aplicat tuturor completurilor de 3, 2 și un judecător din țară. Vă rog să meditați asupra acestui subiect", a declarat Cristina Tarcea, inainte de tragerea la sorti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.