Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CA al Electrica a aprobat de principiu fuziunea celor 3 societăți de distribuție din cadrul grupului

www.magnanews.ro
energie electrică

Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat de principiu fuziunea celor trei societăți de distribuție din cadrul grupului, după ce la finalul lunii martie a fost aprobată de principiu și fuziunea celor două societăți de servicii energetice, potrivit unui comunicat al companiei.

Consiliul de Administrație al Electrica SA a aprobat de principiu, miercuri, fuziunea prin absorbție a celor trei societăți de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului: SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord, iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord, relatează Mediafax.ro.

Citește și: Lia Olguţa Vasilescu, dă semnalul căderii Guvernului Orban: 'Dacă PNL se atinge de Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moţiune de cenzură'

Potrivit comunicatului Electrica, hotărârea CA reprezintă încă un pas important în planul de implementare a Strategiei grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu și fuziunea celor două societăți de servicii energetice: Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

„Obiectivele principale urmărite pe termen scurt și mediu sunt creșterea calității serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori, concomitent cu îmbunătățirea performanței operaționale și optimizarea costurilor la consumatorul final. Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizației pentru a face față provocărilor generate de megatendințele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare)”, se arată în comunicat.

De asemenea, compania intenționează să se transforme într-un furnizor integrat de servicii energetice.

„În zona de servicii energetice, obiectivul strategic este de a transforma compania într-un furnizor integrat de soluții energetice, și am început deja să pregătim un portofoliu de servicii integrate și competitive, care să acopere atât servicii de proiectare și execuție pentru rețelele de distribuție și instalațiile de producție, cât și servicii adaptate nevoilor clienților business”, se mai arată în comunicat.

Electrica este cel mai important operator național de rețele de distribuție a energiei electrice: acoperă 18 județe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuție din cadrul grupului gestionează 198.988 km de linii electrice și deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali, au mai anunțat reprezentanții companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.