Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți bani are de dat Elena Udrea după condamnarea în dosarul Gala Bute

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Decizia Instanţei supreme în acest dosar nu e definitivă.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

Udrea a primit cinci ani pentru luare de mită, patru ani pentru aceeaşi infracţiune şi o pedeapsă de şase ani tot pentru luare de mită, precum şi şase ani pentru abuz în serviciu. Ea a fost achitată pentru folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmând ca ea să execute pedeapsa cea mai mare, de şase ani.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă câți bani are de dat Elena Udrea după prima sentință în dosarul Gala Bute, conform minutei de judecată.

Citește și: Shakira a refuzat să meargă la nunta lui Lionel Messi: Ce CONFLICT e la Barcelona

”Obligă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la plata sumei de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către partea civilă Autoritatea Naţională pentru Turism.

Conform art.254 alin. 3 Cod penal din 1969 confiscă în folosul statului de la inculpata Udrea Elena Gabriela sumele de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

În baza art. 255 alin. 3 şi alin.5 Cod penal din 1969 obligă pe inculpata Udrea Elena Gabriela să restituie echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii a sumei de 600.000 euro către martorul Boian Corin şi echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii a sumei de 300.000 euro către martorul Gărdean Adrian.

Menţine măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel, măsura dispusă prin ordonanţa nr. 50/P/2014 din 17.02.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupţie.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

În baza art. 274 alin. 2 Cod procedură penală obligă inculpaţii Udrea Elena Gabriela şi Breazu Liberiu Tudor la plata sumei de câte 20.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.