Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca la Amsterdam: California va adopta o lege care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis

canabis

Statul american California se pregătește pentru adoptarea unei legi care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis. Proiectul este inspirat din modelul Amsterdam. California este pe punctul de a introduce o lege care va permite deschiderea cafenelelor cu canabis în tot statul. Matt Haney, un legiuitor din San Francisco, a scris proiectul de lege, susținând că vor crește încasările la buget prin reducerea vânzărilor ilegale.

„Am văzut în locuri precum Amsterdam și în alte locuri din întreaga lume că oamenii vor să consume canabis cu prietenii lor în timp ce socializează, în siguranță și legal. În momentul de față, este interzis (în California - n.r.) și asta este o oportunitate uriașă ratată pentru industrie și pentru locuitorii statului nostru, inclusiv pentru turism”, a declarat Haney pentru Sky News.

Biroul lui Haney susține că vânzările legale de canabis în California au ajuns la 4 miliarde de dolari în 2020. În schimb, vânzările de pe piața neagră au fost estimate la peste 8 miliarde de dolari.

Canabisul recreațional este legal în California din 2016, iar achizițiile se fac prin intermediul farmaciilor, produsele fiind în general fumate în clădiri private sau în aer liber.

Specialiștii susțin că, probabil, guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, va aproba proiectul de lege în următoarele zile, în ciuda opoziției unor organizații californiene. Dacă va fi aprobată, legea va intra în vigoare la 1 ianuarie anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.