Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca o ganteră în cap! Sălile de fitness vor plăti TVA de patru ori mai mare

adevarul.ro
sala forta fitness gym

Sălile de fitness vor plăti TVA de patru ori mai mare începând cu anul 2024. Antreprenorii din domeniu sunt furioși și spun că vor fi nevoiți să majoreze prețul abonamentelor. Pe cale de consecință, e posibil ca mulți din cei care acum frecventează săli de sport să renunțe.

„Ce să facem? O să plecăm în Africa… Fugim din țară! Statul ne sufocă, probabil anumite săli mai mici nu vor rezista. Încă nu am luat o decizie, nu știm ce măsuri vom lua exact, vom vedea ce se va întâmpla.

În România, vedem că n-au rezistat mai mult de 4 ani niște condiții fiscale pentru companii și investitori. Țările serioase din Europa nu schimbă regulile fiscale zeci de ani, ca mediul de afaceri să-și creeze o strategie pe termen lung.

Noi sărim de la 5% la 19% când nici bine nu ne-am redresat după pandemie, e destul de grav. Probabil că va trebui să renunțăm la câțiva angajați, să ne restrângem. Sau să mărim prețurile abonamentelor, vom urmări ce va face și concurența.

La rulajele pe care le avem acum, creșterea de TVA înseamnă că 3.000 de euro pe lună, pe care nu-i bugetasem, se duc brusc către stat. De unde să aducem acești bani? Ne întreabă angajații ce o să facem de la 1 ianuarie și le spunem că nu știm ce o să fie.

Media abonamentelor e undeva la 35-40 de euro pe lună. Ca să acoperim costurile cu noul TVA, ar însemna să creștem abonamentele cu 50 de lei, ar fi o creștere enormă!”, spune Gabriel Văcărescu, manager Wellness Gym, sală de fitness din București cu 600 de abonați în medie pe lună, pentru Gsp.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.