Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îl trage de mânecă pe Orban: Este foarte grav pentru România!

Facebook
tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că trebuie mărit deficitul bugetar la 4%, pentru că altfel ar însemna că România taie de la investiții. Tăriceanu compară intențiile Guvernului Orban cu cele ale unui șofer care scoate mașina din viteză și îi mai pune și frână.

Citește și: SURSE - Planul 'B' în PNL dacă pică alegerea primarilor în două tururi

„Motivul este foarte simplu: după cum aţi văzut, pe anul 2019, exerciţiul bugetar se va încadra într-o limită de deficit de peste 4%. În momentul de faţă, la nivelul economiei mondiale şi europene se înregistrează o anumită încetinire a creşterii economice.

Dacă noi în loc să alocăm bani mai mulţi pentru investiţiile publice vom aloca mai puţini, atunci fenomenul acesta de încetinire a creşterii economice se va amplifica. Cu alte cuvinte, este situaţia unei maşini care ai scos-o din viteză şi îi mai pui şi frână. Şi acest lucru dacă nu se înţelege e foarte grav pentru că România are nevoie de creştere economică în continuare, o creştere economică sănătoasă care trebuie să fie bazată pe investiţii şi, sigur că aici sectorul public joacă un rol important, investiţiile pe care le poate susţine sectorul public.

Acesta este motivul pentru care am făcut acest amendament, depus de colegii mei de la cameră, Varujan Vosganian și Andrei Gerea, pentru a majora deficitul care este propus sau, mă rog, prognozat să se situeze la un nivel de 3,6%.

Toate ţările occidentale în anii '50-'60-'70 au funcţionat cu deficite bugetare foarte mari. De ce? Pentru că şi-au dat seama că singura şansă a lor este să îşi dezvolte infrastructură, fie că vorbim de infrastructura de transport, fie că vorbim de cea din sănătate, din învăţământ. Sigur că astăzi cu toţii ne uităm cu admiraţie la ţările occidentale care au pus pe planul 2 deficitul şi au pus pe primul plan investiţiile şi dezvoltarea şi cred că trebuie să luăm acest exemplu de la ei, dacă tot privim cu admiraţie şi invidie la ţările occidentale”, scrie Călin Popescu-Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.