Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cabinetul lui Zelenski anunță că Putin stă prost cu matematica frontului: Moscova a calculat complet greșit

ytimg.com
Volodimir Zelenski

Şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, susţine că Rusia a mizat pe faptul că Ucraina va cheltui mulți bani pentru a distruge dronele iraniene, însă, potrivit Kievului, Moscova a calculat greșit. În acest sens, Ermak a anunţat că Ucraina inițiază un dialog privind furnizarea de sisteme moderne de apărare aeriană și susţinerea sistemului energetic, măsuri care vor slăbi și mai mult Federația Rusă și vor aduce mai aproape victoria Ucrainei în lupta contra ocupanţilor.

"Războiul este un joc de șah. 12 din 13 drone kamikaze iraniene au fost doborâte de soldații noștri în timpul nopţii trecute" - a scris Ermak, miercuri, pe contul său de Telegram. Acesta a remarcat că ucrainenii au găsit foarte repede "reţeta" distrugerii acestor drone: armele de calibru mic

. "Le vom obține (sistemele de apărare antiaeriană, n.r.), fiindcă unii speră să aducă rachete din Iran pentru a continua teroarea asupra țării noastre. În acest șah militar, trebuie să fim cu un pas în faţă. Dorința inamicului de a obține rachete iraniene nu face decât să confirme eficacitatea sancțiunilor. Complexul militar-industrial al Rusiei nu este capabil să fabrice motoare, ruşii caută cipuri în mașinile de spălat... Mașinăria de război rusă devine dependentă de Iranul aflat sub sancțiuni și de rămășițele tancurilor sovietice, pe care un vecin îi ajută să le repare" - a adăugat șeful de cabinet al preşdintelui Volodimir Zelenski.

Andri Ermak a amintit că, pe fondul activităţilor de accelerare a furnizării de arme moderne, președintele ucrainean propune crearea unui "Ramstein energetic" (referire la reuniunile organizate de NATO la Ramstein, în Germania, pentru măsuri vizand susţinerea Ucrainei - n.r.). "Vom menţine energia, în pofida dorinţelor inamicului de a ne distruge. Vom învinge Rusia!" - a asigurat Ermak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.