Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cacealmaua lui Ponta îi va exploda în față

captura TV
victor ponta

Ponta e specialist în tertipuri care în final îl cotonogesc tot pe el. Dacă ar fi să vorbim doar de ultima ispravă de la prezidențialele din 2014, când a blocat accesul Diaspora la urne să nu cumva să câștige Iohannis, am spune totul.

Nu. Ponta nu va pleca din PSD la PRU. Folosește PRU doar ca sperietoare pentru Dragnea în această perioadă în care se definitivează listele electorale.

Ponta are locul asigurat pe listă la Gorj, Nu asta îl doare pe el. Oamenii lui din partid (mulți, puțini, nu se știe câți au mai rămas) sunt o problemă. Și pe ei vrea Ponta să-i bage în Parlament.

Dragnea știe că un Ponta cu doi-trei loiali în Parlament nu poate schimba nimic. Un Ponta cu 10-20 de loiali poate destabiliza partidul și chiar viitoarea guvernare.

Cheia e aici. Câți oameni își poate impune Ponta pe listele PSD? Câți e dispus să-i lase Dragnea pe liste în așa fel încât ”grupul Ponta” să nu devină recalcitrant și să-i strice la un moment dat jocurile.

Ponta știe că șansele unui guvern PSD-PNL sunt foarte mari după alegerile parlamentare. În acel moment, Ponta și ai lui vor deveni simplă carne de tun pentru Iohannis. Din această cauză Ponta speră să mai existe un vehicul în Parlament pe care să-l folosească alternativ.

Ghiță îi promite că va fi PRU. S-ar putea să se înșele. PRU, fără Ponta, nu poate deveni partid parlamentar.

Ponta se teme că dacă și-ar lua oamenii și ar pleca chiar acum la PRU ar fi văzut ca un trădător și n-ar beneficia de voturile pe care scontează de la admiratorii PSD. E un risc, fără îndoială.

După alegeri, când PSD va intra în guvern alături de PNL, cu Cioloș premier, nu se știe câți l-ar mai urma pe Ponta în Opoziție. Chiar din loialii lui, pe care acum vrea să-i bage pe gâtul lui Dragnea, nu se știe câți nu vor prefera de fapt chiar o guvernare șchioapă, dar cu acces la resurse. Asta poate fi o certitudine.

Nevrând să riște, Ponta se îndreaptă din punct de vedere personal spre o fundătură politică. Deja vu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.