Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cacealma nucleară? - Prezența armelor nucleare tactice rusești în Belarus rămâne puțin probabilă

bomba atomica

Prezența armelor nucleare tactice rusești pe teritoriul belarus rămâne în prezent puțin probabilă, a declarat adjunctul șefului Statului Major General Oleksii Hromov pentru Ukrinform pe 5 iulie.

"Este necesar să se creeze condiții speciale pentru depozitarea munițiilor nucleare, să se desfășoare o bază pentru întreținerea acestora. Acesta este un proces tehnologic foarte complex", a spus Hromov în interviu.

„Astăzi, prezența armelor nucleare pe teritoriul Belarusului este puțin probabilă”, a spus el.

El a remarcat, totuși, că este dificil de evaluat pericolul ca Rusia să folosească arme nucleare tactice, având în vedere nerespectarea completă a dreptului internațional, așa cum a demonstrat distrugerea de către Rusia a barajului Kakhovka pe 6 iunie.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi omologul său din Belarus, Viktor Khrenin, au semnat un acord privind plasarea armelor nucleare tactice ruseşti pe teritoriul belarusului pe 25 mai. Şoigu ar fi spus că controlul asupra armamentului va rămâne în sarcina Moscovei.

Pe 14 iunie, dictatorul belarus Alexandru Lukașenko a susținut că țara sa a primit deja primul transport de arme din Rusia. Acest lucru a fost reiterat de omologul său rus Vladimir Putin pe 16 iunie.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au respins aceste afirmații pe 20 iunie, spunând că „nici un focos nuclear” nu a fost livrat până acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.