Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cad capetele Poliiței Locale Sector 3? FACIAS cere demiterea de urgență după incidentul traumatizant din IOR

Radu Pop
copil abuzat

Într-o țară civilizată, în anul 2023, într-un parc aglomerat și monitorizat, o fetiță de 13 ani este bătută și umilită în plină zi, iar instituțiile statului, cele care ar fi trebuit să protejeze și să servească cetățeanul, sunt incapabile să intervină. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) ia atitudine pentru ca cetățenii, și în special copiii, să nu mai fie agresați în timp ce reprezentanții statului ne asigură, pe hârtie, că au implementat mecanisme de supraveghere și patrule pentru liniștea și ordinea publică.

„Fetița de 13 ani, terorizată de un grup de aproape 15 tineri, în Parcul IOR din București, este o victimă a pasivității și incompetenței. În loc să fie locul de joacă al copilăriei, Parcul IOR a devenit pentru ea teatrul unei experiențe traumatizante. Și nu este singura. Incidentele de agresiune se repetă într-un ritm îngrijorător.

FACIAS exprimă revolta sa față de acest incident șocant și condamnă ferm inacțiunea instituțiilor statului și cere identificarea tuturor responsabililor de acest eșec major și demisia lor imediată. De ce? Pentru că fiecare copil care se joacă în Parcul IOR, fiecare mamă care își privește copilul de pe o bancă, fiecare cetățean care merge pe stradă sau într-un parc public ar trebui să știe că este în siguranță. Ei nu trebuie să se temă că un grup de tineri violenți îi va ataca fără ca nimeni să intervină.

Aceasta este o poveste despre incompetență, despre nepăsare și despre un sistem care, în loc să ne protejeze, ne lasă pe noi, cetățenii, să ne apărăm singuri. FACIAS își propune să supravegheze îndeaproape ancheta și să lupte pentru dreptate. Pentru fetița de 13 ani bătută în Parcul IOR. Pentru toți copiii care ar putea fi victimele viitoare ale unui sistem defectuos. Pentru noi toți, care merităm mai mult de la instituțiile noastre de stat”, transmite FACIAS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.