Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadă specială pentru tratarea persoanelor care au suferit arsuri, la Spitalul Județean din Bistrița

Sectia ATI spital arsi

Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud va putea monitoriza și trata persoanele care au suferit arsuri până la identificarea unui loc în centrele specializate, după ce a fost dotat cu o cadă specială pentru terapia pacienților cu astfel de probleme, potrivit Mediafax.

O cadă specială pentru tratarea marilor arși a intrat, luni, în dotarea Spitatului de Urgență din Bistrița și va permite medicilor să monitorizeze și să stabilizeze pacienții până la transferul în centrele specializate.

Pentru a putea fi îngrijiți corespunzător, pacienții cu arsuri au nevoie de o cadă specială, curățarea rănilor fiind extrem de importantă în evoluția stării de sănătate.

„Cada a fost instalată, este funcțională, personalul a fost instruit. Cada a fost instalată pentru a deservi un salon din secția ATI, dotat cu un pat, salon care are circuit separat de restul secției ATI, tocmai pentru a preveni complicațiile care pot să apară în cazul pacienților cu arsuri. Spitalul va oferi asistență medicală temporară persoanelor care au suferit arsuri mai mari de 10% până la transferul acestora în spitale specializate în tratarea marilor arși”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Bistrița-Năsăud, Camelia Strugari.

Citește și: Activitatea secţiei de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timişoara a fost reluată

Cada a ajuns la Bistrița alături de alte 30 de scaune medicale și un aparat EKG, toate făcând parte dintr-un program de dotare cu tehnică și aparatură medicală în valoarea de 4 milioane de euro.

„Sunt primele livrări din proiectul de achiziție de tehnică medicală, finanțată în acest an cu peste 4 milioane de euro. Este cea mai mare alocare anuală pentru tehnică medicală din partea Ministerului Sănătății și a Consiliului Județean din perioada post-decembristă”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a postat și fotografii cu noile achiziții.

Spitalul din Bistrița are începând de luna trecută una dintre cele mai moderne secții de ATI din țară, construită după un model american, cu aparatură care de autodezinfectează. Investiția s-a ridicat la aproape 14 milioane lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.