Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadou 'bombă' de ziua lui, la propriu: asistentul Comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a decedat după o explozie în propria casă

Valeri Zalujnîi

Cadou 'bombă' de ziua lui, la propriu: asistentul Comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a decedat

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeriy Zalujnîi (n.r. foto), a confirmat moartea asistentului său, Gennady Chastyakov. Zalujnîi a spus că Chastiakov a murit de ziua lui.

"Durere de nedescris și pierdere grea pentru Forțele Armate ale Ucrainei și pentru mine personal. Astăzi, în circumstanțe tragice, de ziua lui, asistentul și prietenul meu apropiat, maiorul Gennady Chastyakov, a murit în cercul familiei", a scris Zalujnîi, pe canalul său Telegram, relatează agențiile de presă ucrainene.

Potrivit comandantului-șef, un dispozitiv exploziv considerat „necunoscut” a explodat într-unul dintre cadouri. El a adăugat că lui Chastiakov i-au supraviețuit soția și cei patru copii.

Zalujnîi a mai spus că, de la începutul războiului, asistentul a fost un "umăr de încredere" pentru el și și-a dedicat pe deplin viața Forțelor Armate ale Ucrainei și luptei împotriva agresiunii rusești. "Motivele și circumstanțele vor fi stabilite în timpul anchetei premergătoare procesului", a spus el.

Au găsit încă 5 grenade în apartament

Luni, 6 noiembrie, maiorul Gennady Chastyakov a murit în satul Chaiki de lângă Kiev, după detonarea unui obiect exploziv. Fiul său în vârstă de 13 ani a fost grav rănit și spitalizat, a declarat Ministerul de Interne pentru agenția UNIAN.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru moartea unei persoane și pentru manipularea ilegală a munițiilor. Presa ucraineană a scris că, în timpul perchezițiilor la apartament, ofițerii au găsit încă cinci grenade intacte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.