Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadoul lăsat de Evgheni Prigojin pentru angajații săi: dublă semnificație pentru unele obiecte

evgeni prigojin

Cercetătorul independent Chris Owen remarcă faptul că foștii angajați Wagner au primit un cadou de „rămas bun” de la Evgheni Prigojin. Asta totul după ce informația a apărut pe canalul de Telegram rusesc VChK-OGPU.

Potrivit administratorilor canalului VChK-OGPU, un număr select de angajați concediați de Prigojin a primit un pachet care include un baros de lemn în miniatură, un set de autocolante cu însemne ale grupării Wagner și o brățară cu sloganul „Onoare, Patria-mamă, Curaj”.

Ce semnifică barosul?

Chris Owen amintește că barosul a devenit un fel de simbol al statului în Rusia și mod de a exprima susținerea pentru „operațiunea militară specială”, comercianții online ajungând să vândă, printre altele, miniaturi decorate cu cranii și vândute în sicrie decorative.

Barosul a devenit un simbol al grupării Wagner după ce în luna noiembrie a anului trecut pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video înfiorătoare care a arătat cum un dezertor al grupării paramilitare a fost executat de luptătorii lui Prigojin cu o astfel de armă după ce a fost recapturat.

Altă semnificație pentru cadou

Administratorii canalului VChK-OGPU sugerează de asemenea că „pachetul de despărțire” pregătit de Prigojin ar putea avea menirea de a transmite un mesaj mai sinistru: ideea că nu există foști angajați ai șefului mercenarilor Wagner și că aceștia îi vor rămâne îndatorați pentru totdeauna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.