Chiar dacă nu s-a dovedit încă științific, o simplă ceașcă de cafea ar putea să ofere protecție împotriva infectării cu coronavirus. Cel puțin asta susține un grup de chimiști de la Universitatea Jacobs din Bremen, într-un comunicat publicat în revista Food & Function.
Cercetătorii amintiți au analizat un compus chimic din cafea, acidul cafeolchinic, și rolul pe care îl are acesta în inhibarea interacțiunii dintre SARS CoV-2 și receptorii din corpul uman, Așa au descoperit că o ceașcă de cafea de numai 200 de mililitri conține circa 100 de miligrame de acid cafeolchinic, iar cantitatea respectivă este suficientă pentru a preveni procesul de infectare. Evident, aceste date trebuie confirmate prin studii suplimentare de laborator.
Odată obținute rezultatele, ele vor fi comunicate către întreaga comunitate științifică. Acum, având în vedere că nimic nu e sigur, folosiți și voi metodele tradiționale de prevenție, nu vă apucați încă de băut cafea în cantități industriale!