Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cafeaua neagră previne depresia

cafea

Iubitorii de cafea din întreaga lume consideră că espresso sau cafeaua neagră este cea mai bună. Ea are un gust ușor amar, nu include nicio formă de lapte sau smântână și are o aromă intensă, motiv pentru care nu trebuie băută în exces. Însă, cafeaua neagră are numeroase beneficii pentru sănătate, scrie Click pentru femei.

Citeşte şi: Adrian Năstase, cuvinte GRELE pentru un celebru jurnalist: 'Să se trateze...'

Cafeaua neagră este o sursă bogată de vitamine (B2, B3 ȘI B5), minerale (magneziu și potasiu) și antioxidanți. După mai multe studii, s-a constatat că această băutură are efecte pozitive asupra sănătăți, și anume:

Stimulează procesul de pierdere în greutate

Când bei o ceașcă de cafea neagră după masă, acidul clorogenic prezent în acesta ajută la încetinirea producției de glucoză. De asemenea, cafeaua neagră scade producția de grăsimi. Astfel, poți include cafeaua neagră în dietă când vrei să slăbești.

Previne depresia

Depresia este tulburarea de care suferă tot mai mulți oameni, însă cafeaua conține cafeină care crește producția de dopamină. Dopamina este hormonul ”stării de bine”. Ca urmare, cafeaua neagră poate lupta împotriva depresiei.

Îmbunătățește capacitatea de memorare

Odată cu înaintarea în vârstă, memoria începe să ne lase. De multe ori se întâmplă din cauza bolilor precum Alzheimer și Parkinson. Dar o ceașcă de cafea neagră sporește capacitatea memoriei. Prin păstrarea creierului activ, memoria este îmbunătățită și este stimulată constant funcția sistemului nervos.

Curăță stomacul

Cafeaua neagră este o băutură diuretică. O băutură diuretică înseamnă o băutură care crește producția de urină. În urma consumului de cafea neagră apre nevoia de a merge mai des la baie. Bea cafea neagră fără zahăr pentru a detoxifica sistemul digestiv.

Crește rezistența fizică

Cafeaua neagră crește rezistența fizică, te energizează și îmbunătățește dispoziția. În plus, cafeaua neagră stimulează nivelul epinefrinei (adrenalina) din sânge. Ca urmare, organismul devin mai rezistent în fața antrenamentului fizic.

Citeşte şi: Legile Justiţiei, analiză la sânge de la Bruxelles. Ce spun specialiştii europeni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.