Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CAIET DE SARCINI pentru Alexandru Rafila: Șefa Colegiului Medicilor București îl INSTRUIEȘTE pentru gestionarea anului în curs

Guvernul Romaniei
Alexandru Rafila

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană, spune că îşi doreşte în noul an predictibilitate pentru sistemul medical, finanţare corespunzătoare şi investiţii în infrastructura spitalicească.

"Consider că din cauza provocărilor din perioada actuală, gândurile noastre, dorinţele şi aşteptările, merg la fel ca pentru mare parte a populaţiei, către sănătate şi către sistemul de sănătate, acum în primele zile dintr-un nou an. La începutul lui 2022, fiecare dintre noi ne gândim la ce va urma, la ce an vom avea, ce provocări trebuie să depăşim. Ce dorim noi ca medici sistemului medical şi sănătăţii româneşti în ansamblu? Îi dorim predictibilitate, îi dorim finanţare corespunzătoare, îi dorim politici şi strategii pe partea de susţinere a personalului medical, îi dorim măsuri pentru atragerea de noi medici şi alocarea de noi locuri de muncă în sistemul medical", a arătat preşedintele Colegiului Medicilor, într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

Cătălina Poiană a adăugat că îşi doreşte ca în noul an să existe acces la servicii medicale, în mod echitabil, atât pentru pacienţii cronici, cât şi pentru pacienţii COVID-19 sau cei care au o urgenţă, normalitate, precum şi investiţii în infrastructura spitalicească.

"Îmi doresc ca întreaga societate să înţeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg, că fiecare trebuie să se respecte reciproc. Sunt multe de făcut în acest sistem, dar legătura de încredere ce trebuie să existe între medic şi pacient, extrem de importantă - acolo unde s-a pierdut sau nu a existat - trebuie să se reclădească, să se formeze! Iar acest lucru ţine de medic şi de pacient! Deci de fiecare din noi! La Mulţi Ani cu sănătate tuturor!", a concluzionat prof, dr. Cătălina Poiană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.