Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câinii vor detecta persoanele cu COVID-19: O universitate din SUA a lansat un astfel de program

caine antitero

Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile, informează joi mass-media americane citate de EFE.

Centrul veterinar al celebrei universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt câini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus pentru a vedea dacă pot să detecteze virusul, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Potrivit universităţii, câinii care participă la acest studiu sunt deja capabili să detecteze diferite maladii.

De fapt, centrul veterinar al universităţii realizează astfel de programe din 2013, când a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian; în prezent ei sunt folosiţi pentru a detecta şi afecţiuni precum diabetul sau anevrismul.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

Dacă studiul dă rezultate satisfăcătoare, universitatea asigură că utilizarea preliminară a câinilor pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.

Potrivit cercetătorilor, câinii pot fi deosebiţi de utili în detectarea, mai ales a persoanelor asimptomatice, care nu prezintă simptome dar răspândesc virusul.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

"Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri", a explicat unul dintre cercetători.

SUA au depăşi miercuri un milion de cazuri pozitive de COVID-19, care a provocat cel puţin 61.000 de decese în întreaga ţară, potrivit bilanţului realizat de Universitatea John Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.