Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călătorie în Ținutul Zeilor : Peninsula Peloponez

Organizatia Elena de Turism
Monemvasia Peloponez

Peninsula Peloponez este situată in partea de sud a Greciei, la numai 2 ore distanță de Atena, legată de continentul european prin podul Rio - Antirio.Este o destinție de vacanță surprinzatoare care combină plajele idilice cu temple clasice, cetăți venețiene, biserici bizantine, situri arheologice, un loc mitic care poate fi vizitat pe tot parcursul anului.

Messinia

Regiunea Messinia îți va tăia respirația. Acest tărâm plin de contraste și oameni primitori este situat  la doar două ore de mers cu mașina de Atena. Puteți admira  vastele sale livezi de măslini, văi verzi, munți, chei și golfuri. Numeroase plaje mici sau fașii lungi cu nisip, ape liniștite care vor satisface familiile  sau cu valuri imense pentru surferii aspiranți, micile sate montane pitorești  cocoțate pe stânci cu priveliști  uluitoare, îți vor tăia rasuflarea. Încercați să degustați varietatea mare de preparate tradiționale din tavernele din apropiere. Messinia vă invită să descoperiți tot ce are de oferit și să-i explorați frumusețile.

Frumusețea naturală a regiunii Messinia cu țărmurile sale dantelate, plajele nisipoase, munții împăduriti și văile fertile, coexistă cu monumente arheologice semnificative.

Kalamata, capitala ținutului mesinian, este un oraș plin de viață cu un puternic trecut cultural și istoric . Orașul oferă numeroase opțiuni de divertisment; mezedopolia (mici taverne care servesc aperitive tradiționale), cafenele și cluburi. Seara se pot face plimbări pe aleile înguste ale orașului vechi  sau pe promenada aflată în prelungirea plajei .

La fel de atrăgător este si Palia Poli (orașul vechi) situat la poalele castelului. Printre principalele atracții se numără Catedrala Metropolitană Ypapanti (1873),  Mănăstirea Kalograion construită in secolul 12  cu renovatul atelier de țesut mătase și biserica bizantină Sfinții Apostoli (secolul 13). Zona este punctul de atracție pentru tinerii orașului cu o viață de noapte vibrantă in care petrecerile nu se opresc niciodată.

De-a lungul zonei de promenadă se află  plaja extinsă a orașului (lungime de 4 km, cu ape cristaline, plajă premiată cu Blue Flag ), numeroase taverne, restaurante, ouzeri, cafenele, baruri, cluburi, în timp ce iubitorii de apă se pot bucura de diverse sporturi nautice.

Atracții în apropiere

-Plajele din Verga (8 km E), MikriMandineia (10 km SE), Avia (12 km SE) și Kitries (17 km SE), stațiuni care au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare rapidă, ce dispun de facilități moderne și o  viață de noapte vibrantă în timpul verii.

În timp ce vizitați Messinia, nu ratați orașul Pylos, Palatul Nestor, Methoni și Koroni. Alegeți-vă baza și descoperiți regiunea înconjurătoare. Piața principală a orașului Pylos vă îmbie la relaxare la umbra creată de vechii arbori intr-una din numeroasele cafenele. Casele construite din piatră, o tradiție arhitecturală unică, mici magazine pitorești și castele fascinante îți vor umple itinerariul de călătorie cu opriri de vis. Fiecare castel impresionant își are propria poveste, toate construite pentru a proteja împotriva invaziei piraților. Castelul Methoni este construit pe stânci care se extind de pe uscat în mare și oferă o priveliște fascinantă în timpul apusului de soare.

content-image

Golful și plaja Voidokoilia sunt situate la nord-vest de orașul istoric Pylos, în regiunea Messinia. Peisajul simetric, asemănător unui teatru antic, îmbrățișează o plajă uimitoare, de nisip, cu ape turcoaz. Două roci uriașe creează o alee strânsă de unde simți că marea este strecurată în îmbrățișarea dunelor de nisip.

Pământul fertil din Messinia reprezintă o atracție pentru turiștii cu gusturi rafinate. Preparatele locale sunt delicioase, pregătite cu produse naturale precum uleiul extravirgin de măsline messinian și celebrele măsline Kalamon sunt renumite în toată lumea. Aromele locale ale Messiniei vor rămâne întipărite în memoria dumneavoastră mult timp. Încercați pasto (carne de porc la garniță), cârnați cu coajă de portocală, kagianas (un amestec de ouă cu roșii, cunoscute și sub numele de strapatsada), precum și dulciurile tsapeles (smochine uscate), pasteli (bară de susan) și diples (aluat turnat în fâșii lungi, subțiri, prăjit și presărat cu miere caldă, nuci zdrobite și scorțișoară). Nu plecați fără a gusta friptura savuroasă de porc (gournopoula în greacă), pregătită în mod tradițional mesinian.

Lakonia

Regiunea Lakonia reprezintă o destinație turistică importantă care combină situri arheologice renumite precum magicul oraș bizantin Mystra, orașul cetate Monemvasia, casele turn din Mani cu locații de o frumusețe naturală excepțională cum ar fi peșterile Diros, Muntele Taygetos și capul Tainaros.

Regiunea Mani din Laconia oferă un peisaj idilic, însorit, lângă mare, construit cu piatră. Să începem turul din pitorescul sat Gytheio (43 km NE de Sparta)cu clădirile sale neoclasice multicolore ce datează din secolul al XIX-lea și aleile înguste, pline de oameni în permanență.

Începeți plimbarea de pe mica insulă verde, luxuriantă, Kranai (Marathonisi), conectată de o fâșie îngustă de pământ în partea de sud a orașului. O altă oprire, pe care ar trebui să o faceți, este lângă orașul antic situat la intrarea de nord a orașului Gytheio, unde se află ruinele unei acropole, un teatru și clădiri romane. Relaxați-vă pe una dintre plajele cu nisip din Mavrovounio și Selinitsa, unde vă puteți bucura de scufundări răcoritoare și plimbări romantice la apusul soarelui. La mică distanță puteți vizita satele Skoutari (18 km NV) și Agerano (14 km NV). Agerano este o mică localitate ce dispune de o plajă lungă, cu nisip, cu structuri și turnuri tradiționale vechi.

content-image

content-image

Areopolis este considerată zona ideală pentru a începe explorarea în regiunea Mani. Prima oprire, Satul Limeni (4 km N), cu un cadru natural idilic, cu apele sale de culoare albastru-verzui și fructele de mare proaspete servite la tavernele locale vizavi de Turnul Mavromichalaion, un loc mirific care vă va cuceri cu siguranță. Karavostasi este punctul de plecare pentru  drumeții  în sălbăticie și un loc minunat pentru a închiria o cameră și a merge la înot. Spre sud vizitați  una dintre cele mai uimitoare peșteri, Diros.

Pentru o pauză răcoritoare în zonă, îndreptați-vă către plajele AgiaVarvara și Nisaki, lângă orașul pescarilor Kotrona. Gerolimena este o altă așezare sălbatică și frumoasă, adăpostită de capul CavoGroso. Calitatea infrastructurii turistice și peisajul fermecător al satului asigură o ședere de neuitat. Nu ratați diferitele plaje dintre satele Alika și Vatheia, precum și Marmari ce dispune de o plajă lungă cu nisip. Pentru a vă încheia călătoria, în regiunea Mani,  în cel mai încântător mod nu ratați  o vizită în  Porto Kagio.

content-image

Monemvasia

Orașul castel Monemvasia situat  pe coasta de est a Laconiei  este bijuteria Peloponezului. Castelul și orașul sunt sculptate într-o stâncă imensă pe o insulă compactă care se leagă de continent printr-un pod.

Odată traversat podul, trecând de zidurile de piatră și porțile  masive ale castelului vei simți că te întorci  în timp și intri într-un basm. Balcoanele cu vedere la mare, piețele mici, hotelurile de lux și plajele mari creează o atmosferă unică și romantică.

Să te pierzi prin labirintul străduțelor înguste este o adevărată binecuvântare, vei găsi numeroase magazine de suveniruri, cafenele fermecătoare ori taverne tradiționale toate aceste intr-un cadru natural de excepție care vă va oferi oportunitatea de a face fotografii minunate.

 

Mystras

Fii cavalerul sau prințesa basmelor copilăriei tale în orașul bizantin Mystras!

Vizitați misticul oraș  Mystras - în Peloponez - situat la șase kilometri NV de orașul Sparta și lăsați-vă captivat de această destinație de splendoare medievală.

Plimbați-vă  în jurul orașului cetate și lăsați-vă învăluiți de  liniștea și măreția sa: Palatul Despoților (Anaktora), conacul Laskaris și  conacul Frangopoulos, frumoasa Catedrală a Sfântului Dimitrios și impresionantele Mănăstiri Pantánassa și Perivleptos.

În secolul al XIV-lea Mystrás a aparținut  Despotatului Moreei, în timp ce în 1448 aici a fost încoronat ultimul Împărat bizantin: Constantin al XI-lea Paleologul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.