Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călătoriile cu avionul au devenit un risc major: 1.000 de curse Lufthansa au fost anulate

Lufthansa avion

Peste 1.000 de zboruri ale companiei aeriene Lufthansa au fost anulate, miercuri, din cauza unei greve de o zi a personalului german de la sol al companiei aeriene, care a afectat zeci de mii de pasageri în ultima criză a călătoriilor care a lovit Europa, relatează The Associated Press.

În plus, zborurile operate de companiile Grupului Lufthansa, precum Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines şi compania aeriană regională italiană Air Dolomiti au fost anulate.

Mai mult decât atât, avioanele de la Croatia Airlines, United Airlines, Air Canada şi LOT din Polonia nu au putut decola, relatează dpa.

Aproximativ 134.000 de pasageri au fost nevoiţi să îşi schimbe planurile de călătorie sau să le anuleze, a relatat agenţia de presă germană dpa.

Compania aeriană i-a sfătuit pe pasagerii afectaţi să nu meargă pe aeroporturi, deoarece majoritatea ghişeelor de servicii ar fi lipsite de personal.

Terminalele aeroportului erau neobişnuit de libere în primele ore ale dimineţii, dar oamenii s-au aliniat la ghişeele de bilete, încercând ulterior să găsească o soluţie pentru zborurile anulate, potrivit dpa.

Mulţi dintre pasagerii blocaţi sosiseră în Germania din străinătate şi au aflat că zborurile lor de legătură au fost blocate din cauza grevei.

Pe aeroportul din Frankfurt, 725 din 1.160 de zboruri programate au fost anulate miercuri, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Fraport.

De asemenea, zborurile operate de alte companii aeriene, care sunt de obicei sprijinite de personalul de la sol al companiei Lufthansa, au fost afectate.

Sindicatul ver.di a anunţat greva luni, în contextul în care încearcă să crească presiunea asupra companiei Lufthansa referitor la negocierile salariale pentru aproximativ 20.000 de angajaţi ai diviziilor logistice, tehnice şi de marfă.

Aeroporturile din Germania şi din întreaga Europă s-au confruntat deja cu întreruperi şi cozi lungi la controalele de securitate din cauza lipsei de personal şi a cererii de călătorie în creştere.

Pe măsură ce inflaţia creşte, grevele pentru salarii mai mari ale echipajelor de pe aeroporturile din Franţa şi ale piloţilor Scandinavian Airlines din Suedia, Norvegia şi Danemarca au agravat situaţia. Călătorii s-au confruntat cu anulări de ultim moment, întârzieri lungi, bagaje pierdute sau aşteptări îndelungate pentru bagaje în aeroporturile de pe întreg continentul.

Greva companiei aeriene Lufthansa a început miercuri, la ora locală 3:45, şi se va încheia joi, la ora locală 6.00.

Ver.di cere o creştere a salariului cu 9,5% în acest an şi precizează că o ofertă a companiei Lufthansa la începutul acestei luni, care ar presupune o înţelegere pe o perioadă de 18 luni, este cu mult sub cerinţele sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.