Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calaul lui Berbeceanu pus de DNA sub control judiciar

Traian Berbeceanu

În completarea informaţiilor legate de dosarul mediatizat prin comunicatul 300/VIII/3 din 19 martie 2014,  având ca obiect urmărirea penală  faţă de MUREŞAN IOAN, procuror şef al DIICOT – ST Alba, MUNTEAN ALIN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba şi CEAN NICOLAIE, fost procuror DIICOT, actualmente procuror PT Alba, Biroul de informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul CEAN NICOLAIE ION, cercetat pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie. Măsura a fost dispusă pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 5 mai 2014, până la finalizarea urmăririi penale în cauză.

În Ordonanţa de dispunere a controlului judiciar se arată că, în cursul săptămânii 17-21 martie 2014, după ce i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea lui Cean Nicolaie Ion, în prezentul dosar, acesta a contactat telefonic doi martori din dosarul respectiv pentru a le comunica  aspecte rezultate din ordonanţa de începere a urmăririi penale, privind relaţiile sale cu aceştia şi totodată le-a transmis că a fost întrebat de anchetatori despre ei.  Prin acest demers Cean Nicolaie Ion a avut drept scop  să le conserve teama (ce fusese indusă în perioada în care asupra unuia dintre ei s-au făcut presiuni pentru a da declaraţii în dosarul privindu-l pe Berbeceanu Traian), astfel încât respectivul martor să  nu declare adevărul în prezenta cauză cu privire la modul în care fusese audiat în dosarul Berbeceanu.  

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul  CEAN NICOLAIE ION trebuie să respecte următoarele obligaţii:

  1. să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;
  2. să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;
  3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
  4. să nu depăşească raza teritorială a mun. Alba Iulia (loc de muncă) şi a localităţii Rişculiţa, jud. Hunedoara (domiciliu), cu localităţile de tranzit, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului;
  5. să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.