Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călăuze ucrainene şi migranţi asiatici, depistaţi la frontiera cu Ungaria

www.ct100.ro
politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au depistat şapte cetăţeni străini, proveniţi din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka, călăuziţi de către patru ucraineni, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ucrainenii fiind arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi, potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), potrivit Agerpres.

În noaptea de joi spre vineri, poliţiştii de frontieră sătmăreni au identificat, în zona comunei Păulian, două autovehicule care se deplasau spre frontiera cu Ungaria. La un moment dat, unul dintre autovehicule, o autoutilitară, a părăsit drumul naţional, îndreptându-se spre localitatea Dacia, situată în apropierea frontierei de stat. 

Şoferii celor două maşini erau cetăţeni ucraineni, în vârstă de 30 de ani, respectiv 26 de ani. De asemenea, în autoutilitara oprită la control se mai aflau doi cetăţeni ucraineni, precum şi şapte bărbaţi de diferite naţionalităţi fără documente de identitate asupra lor.

Citește și: Un bărbat a fost găsit mort în albia râului Sălăuța

Toţi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona respectivă. 

Astfel, s-a stabilit că cei şapte migranţi sunt cetăţeni din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani. Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi până în zona de frontieră de către cei patru cetăţeni ucraineni cu scopul de a-i călăuzi în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat în Ungaria. Cetăţenii asiatici intenţionau să ajungă într-un stat din spaţiul Schengen. 

Ucrainenii sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar celelalte şapte persoane pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. 

Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, iar faţă de cei patru cetăţeni ucraineni, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.