Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calcule în Parlament: Care sunt șansele ca alegerile în două tururi și eliminarea pensiilor speciale să treacă de Cameră

Inquam Photos / George Calin
parlament vot plen camera deputatilor

Proiectele de lege pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin și pentru eliminarea pensiilor speciale întrunesc numărul necesar de voturi pentru a fi adoptate în Camera Deputaților. Care sunt partidele parlamentare care susțin cele două inițiative legislative și pe câte voturi se bazează, anunță MEDIAFAX.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocațiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii. Liderul PSD a anunțat încă de joi că partidul pe care îl conduce o să voteze eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor de serviciu ale militarilor.

Citește și: Cristina Țopescu, incinerată fără inimă! Motivul pentru care i-a fost scos organul

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii printre care: deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționari publici parlamentari, funcționari publici cu statut special, membrii corpului diplomatic și consular al României, membrii Curții Constituționale. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

La ora actuală, potrivit datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților, configurația acesteia arată astfel: 129 de deputați PSD, 72 PNL, 27 de la Pro România, 27 de deputați USR, 21 UDMR, 15 ALDE, 13 PMP, 17 deputați din grupul minorităților și 7 deputați neafiliați.

Citește și: Răsturnare uluitoare de situație în cazul Caracal! Unde ar fi Luiza Melencu (surse) .

În cadrul dezbaterilor din Camera Deputaților și din comisiile de specialitate, proiectul de lege a fost amendat însă nu a fost inclus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din 18 decembrie 2019.

Având în vedere că atât PMP cât și USR s-au declarat în favoarea eliminării pensiilor speciale, există majoritatea necesară în Camera Deputaților pentru eliminarea pensiilor speciale. Numărul deputaților PNL, PSD, USR și PMP este 228.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.