Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CALCULE în premieră: suma URIAȘĂ care poate fi economisită dacă bugetarii intră în ȘOMAJ

somaj

Suma care ar  putea fi economisită de stat prin trecerea angajaților din administrații în șomaj tehnic e una destul de mare. Şomajul tehnic al unor categorii de bugetari ar putea aduce economii de 200 de milioane de euro pe lună, scrie Ziarul Financiar, care a calculat și faptul că statul cheltuie lunar câte 2 miliarde de euro cu salariile celor 1,2 milioane de angajaţi bugetari, conform Mediafax.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

Două sute de milioane de euro pe lună - aceasta este suma pe care statul ar economisi-o dacă ar trimite în şomaj tehnic o parte dintre angajaţii bugetari, arată un calcul al Ziarului Financiar.

Condiţia este să se reducă 10% din costurile salariale cu angajaţii de la stat, care generează o factură salarială lunară de 2 miliarde de euro.

Guvernul Orban lucrează la o măsură prin care unii bugetari să intre pe rând în şomaj tehnic, excepţie făcând angajaţii din sectorul medical, poliţie, armată sau jandarmerie.

Până acum, criza generată de noul coronavirus a fost suportată doar de mediul privat, pentru că peste un milion de angajaţi de la privat au intrat deja în şomaj tehnic. În plus, alţi 200.000 de angajaţi din firmele private au rămas fără loc de muncă.

Potrivit calculelor ZF, un sfert din bugetul total al şomajului tehnic ar putea fi acoperit din cele 200 de milioane de euro economisite lunar din reducerea cheltuielilor cu bugetarii trimişi în şomaj tehnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.