Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calcule pentru dărâmarea Guvernului Cîțu! De câte voturi mai are nevoie PSD: 'Mizăm pe parlamentarii nemulţumiţi de miniştrii partenerilor de coaliţie'

variante calcule scenariu plan

Deputatul PSD Bistriţa-Năsăud Daniel Suciu a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi are nevoie de 29 de voturi pentru a trece şi că unele dintre aceste voturi ar putea proveni de la parlamentarii Puterii nemulţumiţi de miniştrii partenerilor de coaliţie.

Suciu crede că abia când se va termina numărătoarea voturilor se va şti dacă această moţiune a avut sau nu şanse de reuşită.

"Pot să vă garantez că toţi parlamentarii PSD vor fi acolo şi vor vota această moţiune de cenzură. Până nu se numără ultima bilă, nu putem şti care sunt şansele acestei moţiuni. Ca să citez clasici în viaţă, şansele sunt 50-50. Este adevărat că ne lipsesc 29 de voturi, pe matematica parlamentară, ca această moţiune să treacă. În schimb, luni vom avea dezbaterea, marţi - votul şi după ce se încheie numărătoarea vom putea vedea dacă această moţiune a avut şanse sau nu. Vă reamintesc că am făcut parte din guvernul care a căzut printr-o moţiune de cenzură şi vă mărturisesc că la acel moment nimeni nu dădea nicio şansă acelei moţiuni, şi uitaţi că realitatea ne-a dovedit altceva. Sper ca realitatea să dovedească acelaşi lucru şi săptămâna viitoare", a spus deputatul PSD, conform AGERPRES.

Întrebat de unde ar putea proveni voturile lipsă, Daniel Suciu a răspuns că moţiunea de cenzură ar putea fi susţinută de parlamentari din grupul minorităţilor naţionale, dar şi din rândul PNL sau USR, nemulţumiţi de prestaţia miniştrilor susţinuţi de partenerii de coaliţie.

"Chiar şi de la PNL, chiar şi de la USR, chiar şi de la grupul minorităţilor naţionale. În ultima perioadă, au fost discuţii cu parlamentari, începând de la cei ai minorităţilor naţionale şi, în Parlament, te mai întâlneşti cu unul-altul, pe holuri, şi te mai poţi muta cu unul-altul în bancă. (...) Există nemulţumiri foarte mari în rândul parlamentarilor PNL vizavi de activitatea miniştrilor USR şi nemulţumiri ale parlamentarilor USR vizavi de activitatea miniştrilor PNL. Şi, dacă toate aceste nemulţumiri sunt exprimate pe la colţuri şi chiar şi public, pentru că unii şi-au asumat acest lucru, mă gândesc, ca un act de responsabilitate şi de curaj politic, că ar putea vota unii dintre ei această moţiune", a mai argumentat deputatul Daniel Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.