Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calculele lui Nicușor Dan pentru al doilea mandat. Ce va face dacă nu va avea majoritate în Consiliul General

Inquam Photos/ George Călin
Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat, duminică seară, că în Consiliul General ”a fost o plictiseală totală” pentru că cele trei partide, USR, PMP şi PNL i-au susţinut proiectele şi s-a declarat încrezător că în cazul unul al doilea mandat, va negocia pentru formarea unei noi majorităţi în Consiliul General al Capitalei care să îl susţină pentru guvernarea locală.

Întrebat cum va proceda dacă nu va avea majoritate într-un nou Consiliu General, după alegerile locale, dacă va obţine un al doilea mandat de primar, Nicuşor Dan a răspuns că în acest moment există colaborare în CGB.

”În aceşti 3 ani şi jumătate de mandat nu am generat niciun conflict, nici cu Guvernul, nici cu primarii de sector, cu nimeni pentru că, nici măcar plângeri penale nu am făcut, pentru că oamenii ne-au pus aici să fim o autoritate a statului, în cazul nostru o autoritate locală, să colaborăm între noi, să rezolvăm problemele. Acuma, pe funcţionarea Consiliului General s-a văzut, a fost o plictiseală totală. Cele 3 partde, USR, PMP, PNL au înţeles. În discuţiile pe care le-au avut inclusiv cu mine şi între ei, la şedinţele de consiliu votam toate proiectele şi a fost o administraţie locală coerentă a acestor 3 partide împreună cu mine”, a declarat Nicuşor Dan, duminică seară la Digi24.

„Sunt un om al dialogului”

Edilul a spus că nu este un om conflictual, ci este un om al dialogului.

”Eu sunt un om de dialog. Acum a fost într-un context electoral, bugetul a trecut cu modificări relativ minore faţă de ce am propus eu în 10 februarie. Eu sunt convins că o să avem un dialog”, a subliniat Dan.

Nicuşor Dan este convins că cetăţenii nu vor să vadă scandal şi că în urma unor negocieri va obţine şi susţinerea.

”Bineînţeles că sunt nişte partide care mă susţin acum, cum sunt cele din Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP, REPER). O să încerc să formez o majoritate începând cu ei, pentru că ei m-au susţinut şi avem o relaţie de colaborare şi e experienţa din toate oraşele şi din toate mandatele precedente din România în care în general primarul îşi face o majoritate fiindcă asta vor cetăţenii. Cetăţenii nu vor să vadă scandal în care să se acuze unii pe alţii şi să nu se întâmple nimic pentru localitatea lor. O să negociem câteva săptămâni, o să formăm o majoritate, o să avem nişte viceprimari care o să primească nişte atribuţii şi o să guvernăm local”, a apreciat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.