Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calculele lui Traian Băsescu pentru moțiunea de cezură: 'Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă'

basescu traian

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că o moţiune de cenzură ar putea reuşi cu PNL – USR – PMP dacă cele trei partide "se înhăitează" cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD, însă problema este cum vor putea guverna în acestă formulă având în vedere că "UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul, iar Pro România minciuna". El mai precizează că un eşec al moţiunii ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR şi nu uită să sublinieze că PNL a câştigat alegerile europarlamentare, nu pe cele parlamentare şi că, în astfel de situaţii, soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic.

"Şi eu vreau un guvern al opoziţiei, dar…Problema este dacă se poate. Până una alta avem PNL – USR – PMP care sunt departe de a avea în Parlament numărul de voturi necesar reuşitei unei moţiuni de cenzură. Şi dacă cele trei partide se înhăitează cu UDMR şi PRO România plus ceva “scursură” suplimentară adusă de Ponta de la PSD lucrurile nu vor sta mult mai bine. Sigur, cu acest supliment de voturi moţiunea ar putea să reuşească. Problema este cum se va putea guverna într-o astfel de alianţă în condiţiile în care UDMR are ca principal mod de parteneriat politic şantajul iar Pro România minciuna (vezi votul de la alegerea lui Ciolacu). Mă gândesc şi la faptul că o eventual moţiune de cenzură ratată va consolida alianţa PSD – ALDE la guvernare", scrie Băsescu pe Facebook.

Val de cutremure în România, vineri dimineață - Trei seisme într-o oră! Unde au avut loc și ce magnitudine au înregistrat

Fostul preşedinte afirmă că, pentru a stopa aplicarea Programului de Guvernare "moşit" de Dragnea şi pentru a aplica necesarele corecţii în economie, preşedintele Iohannis şi PNL – USR – PMP vor, pe bună dreptate, plecarea guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură, dar "singura problemă este dacă se poate".

"După succesul PNL şi USR- PLUS de la europarlamentare, trebuie exclus eşecul unei moţiuni de cenzură. Decât un eşec, care ar consolida alianţa PSD-ALDE-UDMR, mai bine plecăm în vacanţă", conchide Traian Băsescu, avertizând că PNL a câştigat alegerile pentru Parlamentul European şi nu pentru Parlamentul României.

"În astfel de situaţii soluţia corectă ar fi fost demisia voluntară a guvernului Dăncilă, dar la noi încă nu funcţionează bunul simţ politic", subliniazxă fostul preşedinte.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că moţiunea de cenzură este oportună. "Cred că opoziţia deja scrie la ultimele fraze din moţiune", a spus preşedintele. După alegerile europarlamentare, liderii PNL şi USR au cerut demisia Guvernului, afirmând că vor depune o moţiune de cenzură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.