Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căldură mare la 'răcoare': Pușcăriașii vor avea uşile celulelor și vizetele deschise și noaptea

celula puscarie

Administrația Naţională a Penitenciarelor (ANP) precizează, într-un comunicat de presă, că, din cauza temperaturile ridicate din următoarea perioadă, vizetele sau uşile camerelor se vor putea deschide, grilajele acestora fiind asigurate.

„Având în vedere recentele atenționări meteorologice, vizând o vreme călduroasă, izolat caniculară, și un disconfort termic accentuat, unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au pus în aplicare prevederile art. 109, alin.2 din O.M.J. nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranţa locurilor de deţinere din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, respectiv: În zilele caniculare, cu aprobarea directorului locului de deţinere şi în limita timpului stabilit de acesta, vizetele sau uşile camerelor se pot deschide, grilajele acestora fiind asigurate, inclusiv pe timpul nopţii atunci când situaţia o impune”, conform ANP.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

Astfel, în spațiile destinate cazării deținuților, există posibilitatea, raportat la evoluția condițiilor climatice, de utilizare a unor surse de ventilație pentru menținerea unei temperaturi optime.

În prezent, nu sunt înregistrate sau raportate disfuncționalități, menționează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.