Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calea diplomației în Siria: Bashar Al-Assad se arată dispus să negocieze cu rebelii

www.aljazeera.com
bashar al assad

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a afirmat că este încă deschis unei soluţii politice cu rebelii din sudul ţării, dar că este avută în vedere şi opţiunea militară, relatează joi agenţia DPA, informează Agerpres.

''După eliberarea regiunii Ghouta, avem două opţiuni (în sud): reconcilierea sau eliberarea prin forţă. Partea rusă a propus să se acorde o şansă soluţiei şi reconcilierii, aşa cum s-a întâmplat în alte zone'', a declarat miercuri Bashar Al-Assad într-un interviu la televiziunea iraniană Al-Alam, transmis de agenţia siriană de presă Sana. El a adăugat că problema nu a fost rezolvată şi că ruşii, americanii şi israelienii comunică între ei.

Armata siriană a cucerit o mare parte din sudul controlat de rebeli, ce se învecinează cu Iordania şi cu zona din Platoul Golan ocupată de către Israel şi care se întinde până aproape de capitala ţării, Damasc.

Vezi și: Oficiali din guvernul turc suspectează ascunderea unuia dintre liderii puciului din 2016 la Berlin

În interviu, preşedintele sirian a acuzat SUA şi Israelul că obstrucţionează găsirea unei soluţii politice exercitând presiuni asupra rebelilor.

El a mai spus că Iranul nu are baze militare în Siria, dar că există consilieri iranieni, împreună cu voluntari iranieni conduşi de ofiţeri iranieni.''Nimic nu împiedică prezenţa unor astfel de forţe. Iranul este o ţară aliată, aşa cum este şi Rusia'', a afirmat liderul de la Damasc.

Întrebat despre prezenţa în Siria a miliţiei şiite libaneze Hezbollah, susţinută de către Iran, preşedintele Al-Assad a răspuns că ''Hezbollahul este principalul element în război şi că bătălia este lungă şi că necesitatea acestei forţe militare va dura mult timp''.

''Când Iranul şi Hezbollahul consideră că terorismul este eliminat, ei ne vor spune că doresc să se retragă'' din Siria, a mai spus preşedintele Bashar Al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.