Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calendarul ATP pe anul 2024, ajustat din cauza Jocurilor Olimpice de la Paris

digisport.ro
jocuri olimpice

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a dezvăluit joi calendarul circuitului profesionist pentru anul 2024, în care datele de disputare ale competiţiilor estivale au fost ajustate pentru a face loc Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit Agerpres.

Calendarul cuprinde în total 63 de turnee, care vor avea loc în 29 de ţări de pe şase continente, pe parcursul a unsprezece luni de competiţie.

În programul sezonului viitor figurează cinci turnee Masters 1.000 ATP cu o durată de douăsprezece zile, la Indian Wells, Miami (martie), Madrid (aprilie), Roma (mai) şi Shanghai (octombrie). Turneele de aceeaşi categorie de la Montreal (5-11 august) şi Cincinnati (11-18 august) vor avea loc imediat după JO 2024 (27 aprilie - 4 august).

Revine, totodată, tradiţionalul circuit asiatic, cu opriri la Tokyo, Beijing şi Shanghai, în lunile septembrie şi octombrie.

Turneul de la Los Cabos (Mexic) a fost mutat din iulie în februarie, în timp ce viitoarea locaţie a actualului turneu de categoria ATP 250 de la Banja Luka (Bosnia-Herţegovina), din luna aprilie, urmează să fie stabilită.

Locul şi datele competiţiei ATP Next Gen, rezervată celor mai buni jucători sub 21 de ani din circuit, urmează să fie stabilite, în timp ce a 54-a ediţie a Turneului Campionilor va avea loc la Torino (Italia) pentru al patrulea an consecutiv şi va debuta pe 10 noiembrie.

A fost confirmată, de asemenea, cea de-a doua ediţie a United Cup, un eveniment revoluţionar pe echipe mixte organizat la început de sezon, în luna ianuarie, în parteneriat cu WTA şi Tennis Australia.

"Există puţine sporturi care captivează fanii pe tot parcursul anului şi pe atât de multe pieţe globale precum tenisul. Facem totul pentru a crea cele mai bune experienţe posibile pentru fani, la fel ca şi jucătorii, atât pe teren, cât şi în afara acestuia. De la United Cup din Australia până la Turneul Campionilor de la Torino, va fi un alt sezon aprig şi convingător în circuitul ATP în 2024", a declarat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.