Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calendarul competițiilor Mondiale de natație din februarie a fost anunțat de World Aquatics

digisport.ro
natatie bazin olimpic

World Aquatics a anunţat calendarul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Doha (Qatar), prevăzute între 2 şi 18 februarie 2024, criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice 2024, transmite EFE.

Doha va fi în multe cazuri poarta de intrare pentru Jocurile de la Paris din vara viitoare în cele şase discipline din program: înot artistic, sărituri, sărituri de la mare înălţime, polo pe apă, înot şi înot în ape deschise, conform Agerpres.

Sunt aşteptaţi circa 2.500 sportivi din 200 de ţări.

Probele de înot artistic vor fi găzduite la Aspire Dome, în timp ce concursurile de sărituri se vor desfăşura în Hamad Aquatics Center. Ambele competiţii se vor derula în perioada 2-10 februarie.

Portul Doha va găzdui probele de înot în ape deschise între 3 şi 8 februarie. Prima probă va fi cea de 10 kilometri feminin, iar programul se va închide cu ştafeta mixtă de 4x15.00 m.

Probele de înot vor avea loc la Aspire Dome între 11 şi 18 februarie, iar provocarea va fi de a depăşi cele zece recorduri mondiale stabilite în acest an la Fukuoka. În fiecare zi sunt programate serii de calificări dimineaţa şi finale după-amiaza.

În portul Doha se vor desfăşura şi competiţiile de sărituri de la mare înălţime, 27 m pentru sportivi, respectiv 20 m pentru sportive. Concursul are loc în perioada 12-14 februarie.

Turneele de polo pe apă vor avea loc la Aspire Dome. Pe 4 februarie va începe competiţia feminină, iar cea masculină va debuta pe 5 februarie. Finalele se vor disputa pe 16, respectiv 17 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.