Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, anunțul serii: 'Înregistrăm niște recorduri de care trebuie să ne fie rușine. Am putea face o comisie parlamentară'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a anunțat, joi seara, la România TV, că ia în calcul înființarea unei comisii parlamentare, după ce Stan Mustață, fost judecător, a murit în penitenciar. Mustață fusese condamnat la 8 ani și jumătate, într-un dosar instrumentat de DNA, după ce fusese găsit vinovat pentru că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Tăriceanu a lăudat și decizia lui Tudorel Toader care a anunțat că a ordonat o anchetă în penitenciare, după moartea lui Mustață.

Citește și: SURSE! Se pregătește MEGA-tranzacția ANULUI pe piața de retail din România

”Este disprețul față de viața unui om! Dacă era condamnat, nu presupune nepăsarea față de sănătatea lui. Am văzut o reacție foarte promptă a ministrului Justiției, care a ordonat o verificare, pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple. Moartea lui Stan Mustață în penitenciar nu e primul caz. Înregistrăm niște recorduri de care trebuie să ne fie rușine. În măsura în care ancheta declanşată de ministrul Justiţiei va putea să aducă lumina, ar fi salutar. Sigur că există şi o altă variantă care ar fi până la urmă de rezervă. Nu îmi place să folosesc mereu acest instrument, dar poate că ar trebui să constituim o comisie parlamentară de anchetă. Dacă într-adevărat judecătorul Stan Mustaţă ştim care a fost situaţia, avem cu toţi cunoştinţă de presiunile la care a fost supus, de jocurile de culise care au avut loc şi care probabil au dus la condamnarea sa. Sigur că merită analizat acest lucru. Trebuie să mă consult şi eu cu colegii de la Senat, cu majoritate, cu partidele care alcătuiesc coaliţia pentru a vedea dacă consideră oportun un astfel de demers.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Banca Națională a făcut publice cursurile pieței valutare! Ce se întâmplă cu leul astăzi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.