Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu anunţă schimbări mari în economie: Ce spune că l-a impresionat la Viorica Dăncilă

tariceanu

Coaliţia PSD-ALDE va începe 2018 cu un nou Guvern, iar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu anunţă mari schimbă în economie. Şeful ALDE promite mai multe creşteri de salarii, dar şi a Produsului Intern Brut. Mai mult, Tăriceanu lansează un atac dur la adresa contestatarilor guvernării.

Citește și: Situație revoltătoare într-un spital din România: Pacienții plătesc taxă pentru a se uita la TV

"Nu neg că au fost greşeli şi stângăcii, dar dacă nu erau bune măsurile luate, nu eram pe primul loc în Europa la creşterea PIB. Au fost impulsuri date economiei care a reuşit să performeze. Vrem să perturbăm cât mai puţin mediul economic. Nu vom introduce taxe şi impozite în 2018", a spus Tăriceanu la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Încă o lovitură grea de la Comisia Europeană: Pentru ce ar putea să sancționeze în instanță țara noastră

Şi asta nu e tot. Tăriceanu a anunţat că renunţă la taxa de solidaritate, dar şi creşterea pensiilor. "Taxa de solidaritate a fost scoasă din programul de guvernare. Mergem pe aceeaşi linie. Să majorăm salariul minim net. 100 de lei creştere pe an. Va fi minim 300 de euro net în economie. Pentru cei cu studii superioare salariul va creşte cu 150 de lei pe an.

Citește și: Anunț important făcut de ANRE: Schimbarea se va simți în facturile populației

Ministerul Muncii va lucra la legea pensiilor. Valoarea punctului de pensie va creşte substanţial pentru mare parte a pensionarilor. Nu pensionarii nu trebuie să suporte costurile tranziţiei. În privinţa TVA nu se anunţă nicio schimbare. Deja TVA în România este scăzut. Mediul de afaceri serios apreciază climatul investiţional şi mersul economiei. Aici nu vorbim despre câţiva oameni de afaceri care fac şi politică", mai spune Tăriceanu care o laudă pe Viorica Dăncilă.

"Impresie bună mi-a făcut Viorica Dăncilă după discuţiile pe care le-am avut. Cunoaşte bine subiectele despre preşedinţia Consiliului UE. Ne va reprezenta bine atât în ţară, cât şi în străinătate", a încheiat şeful ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.