Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu anunţă soarta salariilor şi a pensiilor: Război total şi dezvăluiri despre sindicaliştii care contestă Guvernul

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu iccj

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă care va fi soarta salariilor şi a pensiilor în 2018. În direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu Tăriceanu  a dezminţit categoric că salariile vor scădea datorită noii legislaţii pe care vrea să o implementeze Guvernul.

Citește și: Ministrul Muncii se dezlănțuie: ‘Sindicaliștii să învețe matematică’

"Ne vom respecta angajamentele luate. Avem o situaţie economică bună, avem o creştere. Economia are nevoie să se bazeze pe performanţă şi competitivitate. Vom majora anul viitor şi salariile şi pensiile. Salariile nu vor scădea nici măcar cu un leu. Punctul de pensie se va majora de la 1000 de lei la 1100 de lei de la 1 iunie 2018. Majorarea va acoperi inflaţia şi va fi o majorare netă a punctului de pensie. Totul merge pe repede repede înainte. Trebuie să adoptăm bugetul până la finalul sesiunii parlamentare. Toată legislaţia economică trebuie adoptate în această perioadă", a spus Tăriceanu.

Citește și: Banca Mondială se implică în infrastructura României: Ce proiect vital va susține gigantul

Sindicatele critică dur măsurile coaliţiei, dar Tăriceanu contraatacă. Şeful Senatului îi atacă dur pe sindicalişti. "Ce spun sindicatele, e treaba lor. Sindicatele sunt foarte vocale acum, dar întreb de ce pe 1 iulie 2010, când salariile şi pensiile au fost tăiate nu au scos un cuvânt. Unii dintre ei au fost strânşi cu uşa de fostul preşedinte. O fi adevărat, nu o fi adevărat? Aruncă în piaţă informaţii false. E o lipsă de responsabilitate în ceea ce spune Bogdan Hossu", a tunat şeful Senatului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.