Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu are o ieșire EXPLOZIVĂ la adresa liderilor europeni: Nu sunt capabili să ofere un singur element concret

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Mai mulți lideri europeni, în frunte cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, au avertizat România că riscă să fie activat articolul 7, în cazul în care Guvernul adoptă OUG pe legile justiției pentru modificarea codurilor penale. Liderii europeni au amenințat că dacă executivul de la București va da o OUG pentru a pune în acord decizia CCR față de neconstituționalitatea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, România riscă sancțiuni uriașe. În plus, Bruxellesul a cerut ca Laura Codruța Kovesi să nu mai aibă control judiciar.

Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat, miercuri seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, la amenințările venite de la forurile europene. Liderul Senatului a declarat că cei de la Bruxelles nu au putut identifica nici măcar o prevedere care să afecteze justiția. În plus, el a lăsat să se înțeleagă că Guvernul va da OUG pentru completurile de 5 judecători, în ciuda cererilor liderilor europeni.

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

”Oficialii europeni nu sunt în măsură, nu sunt capabili să ofere un singur element concret: ce a făcut Guvernul greșit? Ei vorbesc de niște intenții, eu nu am văzut niciun proiect de OUG. Nu e vorba de a garanta impunitate pentru nimeni. E o situație foarte gravă tranșată de CCR, care a decis că modul în care au fost alcătuite completurile de 5 judecători a fost ilegal. Acest lucru nu îl putem tolera și nu putem vorbi de impunitate. Nu există, în justiție, ideea de a accepta daune colaterale.

Aceste declarații se circumscriu campaniei electorale pentru Parlamentul European. Ei au găsit o temă cu care să se laudă publicului propriu cu cât de vigilenți sunt ei. Guvernul, Parlamentul nu intervin în justiție, dar văd că primi, de la PE și CE, diverse mesaje prin care ne cer să intervenim noi în justiție pentru a i se ridica doamnei Kovesi controlul judiciar. E un dublu standard pe care eu nu îl înțeleg. Se discută în dublu standard în funcție de interese. Doamna Kovesi, se pare, este favorita lor. Este o jignire ca procuror european să fie un procuror sancționat prin decizii clare, de două ori, ale CCR. Arată disprețul față de legea supremă a țării, dar ei vor să o folosească procuror european. Am foarte multe semne de întrebare de ce vor să o folosească? Am un răspuns, că multe din cele care s-au făcut în România s-a făcut cu girul lor. Discutăm despre corupția economică, financiară, dar nu discutăm despre corupția de putere. Statul a fost confiscat de un grup de persoane din care făcea parte și doamna Kovesi.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.