Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu cere consultări pe legea offshore: Ministerul Finanțelor trebuie să facă niște calcule, coaliția și opoziția să analizeze

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, cere reuniunea comisiei de industrii de la Camera Deputaților pentru reluarea discuțiilor pe tema legii offshore, menționând că Ministerul Finanțelor trebuie să facă mai multe calcule pentru a se vota forma finală a legii.

"Cred ca in pofida imposibilitatii fizice a domnului președinte Iancu de a participa, comisia ar trebui sa se intruneasca si sa existe un schimb de pareri intre toate partidele din Parlament pentru a cantari optiunile pe care le avem la indemana, care trebuie sa acopere un spectru larg, pornind de la interesul nostru de a avea venituri la buget mari de pe urma exploatarii gazelor până la securitate energetica a Romaniei si regional, acest aspect fiind un obiectiv din parteneriat strategic cu SUA. Cu cat împingem mai sus stacheta de a avea venituri exista si interesul investitorului. Am sugerat sa ajungem la o intelegere echilibrata si echitabila, adica sa asigiguram pentru stat 50 la suta profit si 50 la suta catre investitoti. Cum ii cheama nu ne intereseaza ca noi discutam de un cadrul legal care sa se aplice azi, maine si peste 10 ani. Ar trebui sa fie prezentate de Ministerul Finantelor in mai mult variante, ministerul poate face evaluarea si cuantificarea corecta veniturilor in diferite variante de lucru. Pana acum noi nu am avut aceste variante de lucru. Trebuie sa avem niste calcule. Colegii nostri din coalitie sa analizeze, cei din opozitie de asemenea", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si Tensiuni la CSM între Adina Florea și Augustin Lazăr pe tema protocoalelor: Ați fost dezinformat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.