Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu cere INTERVENȚIA lui Klaus Iohannis: 'Să arate că e complet în afara oricăror suspiciuni legate de un aranjament, joc, combinație'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu iohannis consultari

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat, referitor la plângerea penală făcută de liberalul Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, că ar trebui ca şeful statului, Klaus Iohannis, să aibă "o atitudine edificatoare", prin care să arate că este în afara oricăror suspiciuni legate de un posibil aranjament "de răsturnare nedemocratică a unui guvern legitim".

"Politica nu e chiar aşa (...), dacă (...) un nebun aruncă o piatră, toţi se aruncă după ea. Cred că am demonstrat şi noi, de la ALDE, şi cei de la PSD că avem experienţă politică, avem înţelepciunea necesară pentru a considera că stabilitatea politică este o premisă necesară pentru ca România să poată să crească economic şi să putem asigura bunăstarea cetăţenilor.

Citește și: Top 3 cele mai bogate familii regale din Europa. Surpriză! Pe ce loc se află Casa Regală din Marea Britanie

Acesta este principalul ţel al nostru, nu să ne jucăm de-a politica, cu suspendări şi cu alte acţiuni, dar sigur că nu pot să ascund (...) gustul amar pe care îl am în momentul în care văd astfel de demersuri făcute de partidul de opoziţie. Stau şi mă gândesc dacă nu sunt poate şi alte resorturi în spate şi de aceea cred că ar trebui o atitudine edificatoare a preşedintelui, prin care să arate că este complet în afara oricăror suspiciuni legate de un posibil aranjament, joc, combinaţie de răsturnare nedemocratică a unui guvern legitim", a spus Tăriceanu, duminică, la Parlament, întrebat de presă cum vede o eventuală suspendare a şefului statului în contextul plângerii penale depuse de către liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Totodată, Tăriceanu a precizat că i se pare normal ca şeful statului să reacţioneze, având în vedere că PNL este "partidul prezidenţial".

Citește și: De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

"Mi s-ar părea însă normal ca, în acest context în care plângerea penală făcută de Orban pare să fie rezultatul ori a unei prostii, ori a unei nebunii şi ca să nu se creadă că face parte dintr-un plan mai amplu, având în vedere că PNL este partidul prezidenţial, cred că ar fi nevoie din partea preşedintelui de o delimitare clară şi netă faţă de această acţiune care, altfel, poate să fie considerată (...) ca făcând parte dintr-un plan de înlăturare a Guvernului condus de Viorica Dăncilă, prin mijloace nedemocratice. (...) Dacă se folosesc aceleaşi metode care s-au folosit şi în 2015 pentru înlăturarea Guvernului, (...) prin punerea sub acuzare a prim-ministrului, de data aceasta avem de-a face cu o plângere penală, prea seamănă metodele ca să nu ne ducă gândul că este vorba de un plan mai amplu, de o acţiune pusă la punct", a arătat Tăriceanu.

Întrebat ce înţelege prin această delimitare a şefului statului, Tăriceanu a răspuns: "Trebuie să spună preşedintele foarte clar că nu are nimic de-a face şi că nu susţine un astfel de demers care iese din limitele (...) sau din practicile democratice".

Citește și: Atenție, șoferi! De astăzi, o nouă instituție vă poate lăsa fără mașină .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.