Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu e bucuros de o prevedere a Comisiei de la Veneția: 'E o satisfacție pentru mine'

Călin Popescu Tăriceanu a citit raportul Comisiei de la Veneția pe legile justiției, în care sunt criticate modificările făcute în Parlament. Șeful Senatului a găsit și o satisfacție printre criticile Comisiei: prevederea referitoare la protocoalele secrete.

”Comisia de la Veneția a spus să se revizuiască mecanismele de supraveghere a magistraților și rolul și mecanismele de control ale serviciilor secrete. Pentru mine, nu pentru mine personal, este o satisfacție, penru că a existat o dezbatere îndelungă, toată această chestiune cu protocoalele, iată că experții Comisiei de la Veneția afirmă că vede această problemă și trebuie rezolvată. Mie mi se pare că asta prezintă o problemă foarte serioasă pentru România. Au început demersuri, desecretizarea protocoalelor, abrogarea lor. Pentru mine proioritatea e ușor diferită. Eu sunt puțin surprins pentru că preocuparea lor e asupra unor instituții și independența lor. Aici nu am nimic de reproșat, dar Comisia evită complet să spună impactul și modul defectuos de funcționare a justiției asupra cetățeanului și Comisia de la Veneția nu scoate niciun cuvințel despre cetățean.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Lovitură pregătită de Pro TV pentru Antena 1-Ce show va lansa și ce cuplu neașteptat de prezentatori au ales

Iată ce spune Comisia de la Veneția despre protocoalele secrete:

“De asemenea, în urma recentei dezvăluiri a protocoalelor de cooperare semnate de Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi instituţii judiciare, au fost ridicate întrebări despre impactul unei asemenea cooperări asupra independenţei instituţiilor judiciare şi asupra măsurilor de salvagardare necesare pentru a proteja sistemul judiciar în faţa interferenţei nejustificate. În acelaşi timp, procesul legislativ, care s-a dovedit a crea divizări în societatea românească, a fost criticat în absenţa unor consultări incluzive şi eficiente”, notează Comisia.

Citește și: Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.