Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu: E nevoie de măsuri echilibrate în privinţa prevenirii unor accidente similare cu cel de la Colectiv

bugetul.ro
Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că trebuie găsite ''măsuri echilibrate'' prin care să se prevină producerea unor accidente similare cu cel de acum doi ani de la clubul Colectiv, subliniind că a fost informat despre "riscul unor măsuri excesive". "Am aflat şi am fost informat din diverse zone - cei care realizează construcţii şi instalaţii că există şi riscul, acum, al unor măsuri excesive, care nu se regăsesc nicăieri în alte ţări din Uniunea Europeană. Sigur, este o reacţie firească, ca urmare a accidentului care s-a produs la Colectiv în urma cu doi ani. Deci, cred că trebuie să găsim un pachet de măsuri echilibrat care să asigure, în primul rând, siguranţa funcţionarii acestor clădiri, siguranţa în privinţa prevenirii riscurilor unor accidente similare cu cel de acum doi ani", a spus luni Tăriceanu, la Senat.

El susţine că este oportun ca cetăţenii să fie preveniţi asupra riscurilor la care se expun dacă intră într-o clădire fără autorizaţie. "Cred că este evident că accidentul de la Colectiv a obligat autorităţile care au şi luat o serie de măsuri pentru a preveni repetarea unor asemenea accidente şi una dintre măsurile esenţiale este autorizarea din partea Inspectoratului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă a funcţionării acestor clădiri, care trebuie să respecte anumite norme din punctul de vedere al proiectării şi al dotării cu echipamente pentru stingerea incendiilor. Deci, acesta este un lucru clar. Semnalarea faptului că o clădire nu are această autorizaţie cred că este oportun acest lucru pentru a preveni cetăţenii asupra riscurilor la care se expun, dar cred că principala obligaţie este a proprietarilor, a deţinătorilor acestor clădiri, de a se conforma legislaţiei în vigoare", a adăugat Tăriceanu, conform Agerpres.

Pe ordinea de zi de luni a plenului se află o notă de adoptare tacită a propunerii legislative pentru completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, prin care beneficiarii construcţiilor vor fi obligaţi, până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, să amplaseze, deasupra intrărilor, panouri de înştiinţare despre lipsa autorizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.