Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu i-a numărat și el pe protestatari: 'Au fost 20.000!' AVERTISMENT pentru Klaus Iohannis

bugetul.ro
Tariceanu

România a fost în 2017 în zodia protestelor. Sute de mii de oameni au protestat pe străzi, iar 2018 a început la fel. Modificarea legilor justiţiei i-a scos pe oameni în stradă. Extrem de nervos, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lansează un atac extrem de dur la adresa protestelor de stradă.

Citește și: Răsturnare de situație! Cristian Boureanu, somat să plătească o sumă fabuloasă polițistului agresat

Tăriceanu a anunţat şi care este stadiul schimbării legilor justiţiei şi a trimis săgeţi şi către Comisia Europeană. " E foarte probabil să ne prindă aprilie cu legile justiţiei inoperante. Nu sunt niciun fel de exagerări în aceste legi. Ce prevedere din noile legi slăbeşte independenţa justiţiei? Se încearcă o delegitimare a instituţiilor. Se vrea o democraţie a străzii. Sunt grupuri vocale, protestatari care nu sunt confortabili cu rezultatele alegerilor. Această formulă nu e nici în Occident. Suveranitatea Parlamentului nu e contestată de nimeni. Cei care finanţează ONG-urile, manipularea care a avut loc. Săptămâna trecută au fost 20.000 de mii s-a scris că au fost 70.000. La OUG 13 au fost 70.000 şi au spus că au fost 700.000. Asta nu e manipulare? Vom avea şi noi dialog cu Comisia Europeană. N-aveţi nicio îndoială, o vom face şi noi, la fel, în întâlniri directe, pentru că această comunicare, până la urmă, va trebui făcută în special între Comisie şi corespondentul din România, care este Guvernul României şi, sigur, Parlamentul, care este implicat în activităţile de legiferare, unde avem o serie de chestiuni care se regăsesc în măsurile menţionate pentru a fi puse în aplicare în baza MCV. Deci vom avea, fără îndoială, acest prilej pe care îl vom utiliza", a spus Tăriceanu în direct la Românai TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Citește și: Probleme serioase pentru Mihai Gâdea: Cu ce este amenințat de ANAF și de ce

Şi asta nu e tot. Tăriceanu îi transmite lui Klaus Iohannis că nu poate schimba niciun ministru din cabinetul Vioricăi Dăncilă. "Nu există instrumente constituţionale ale preşedintelui la acest moment de investire a Guvernului. Au apărut tot felul de ştiri despre afaceri. În politică sunt şi astfel de neplăceri. Noi am manifestat disponibilitate la dialog faţă de preşedinte, dar nu am primit nimic, în schimb", a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.