Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu i se opune lui Klaus Iohannis: 'Să nu-i dăm președintelui să folosească acest subiect ca temă de campanie'

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a recunoscut, după ședința cu Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu, discuțiile pe care le-au avut pe tema unui nou referendum, de data aceasta pentru schimbarea Constituției. Liderul Senatului spune că se opune ca viitorul referendum să fie organizat cu un alt scrutin, eventual cu prezidențialele, așa cum se vehiculează dinspre Cotroceni.

”Să evităm aglomerațiile în secțiile de vot din străinătate. Am propus crearea unei comisii de cod electoral pentru a soluționa această problemă. Vom invita AEP, care a propus votul anticipat, electornic și prin corespondență, MAE și MAI.

Citește și: Luptă acerbă la vârful PNL: Rareș Bogdan simte nevoia să aibă reflectoarele asupra lui.Un partid cu doi lideri înseamnă conflicte interne

Vom vedea cum vom transpune rezultatele referendumului. Interzicerea amnistiei și grațierii nu e de natură constituțională. Limitarea dreptului de a emite ordonanțe e de natură constituțională, fie vom face o comisie comună, fie comisii separate la cele două camere, care să facă propuneri. Majoritate de două treimi în fiecare cameră, dacă nu există majoritate, se face conciliere, cu 3/4. Trebuie un referendum cât mai repede, pentru a nu da președintelui pentru a folosi acest subiect ca temă de campanie”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.